Facilities Engineer

Publicerad:
2019-03-15
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Bygg, anläggning & fastighet
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201202732
Sista ansökningsdag:
2019-03-18
Kontakt:
Linnéa Edvardsson
Facilities Engineer till Valneva
Vill du arbeta med akut och förebyggande underhåll av tekniska system inom läkemedelsbranschen? Söker du ett mångsidigt och varierande jobb där du kan utvecklas inom flera teknikområden tillsammans med erfarna kollegor? Då kan tjänsten som anläggningsingenjör på Valneva vara din nästa utmaning.

Valneva är ett internationellt bioteknikföretag fokuserat på att utveckla innovativa livräddande vacciner. På anläggningen i Solna tillverkas bl. a koleravaccinet Dukoral. Fabrikens prestanda och produktkvalitet är avhängig av en väl fungerade serviceorganisation som utför tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av fabrikens tekniska system.

Som anläggningsingenjör ansvarar du och dina kollegor för samtliga tekniska system på anläggningen i Solna. Detta inkluderar övervakning, underhåll, service, kvalificeringar, valideringar och kalibreringar, och omfattar exempelvis system för sterilvattenproduktion, produktion av renånga, HVAC, autoklaver och kylanläggningar. Även enklare installationer och reparationer av elinstallationer, VVS, belysning etc kan förekomma, även om tonvikten ligger på de tekniska system som utgör en stödfunktion till läkemedelsproduktionen. Den stora variationen i utrustning på anläggningen i Solna medför att tjänsten både är teknisk utmanande och omväxlande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med början så snart som möjligt. Jour/beredskap delas med övriga 5 anläggningsingenjörer i gruppen enligt ett rullande schema. Provanställning i 6 månader tillämpas.

Kvalifikationer:
· Ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom relevant arbetsområde

· Relevant arbetserfarenhet i GMP-miljö är meriterande.

· Erfarenhet av dokumentation, processutförande samt rapportdokumentation

· Erfarenhet av att koordinera utrustning och anläggningens underhåll och kalibreringsprogram

· Erfarenhet av att hantera arbetsmiljö, hälsa- och säkerhetsfrågor samt arbetstillstånd (så som säkra stop, heta arbeten) är meriterande

Du är en händig och mångsidig tekniker/ingenjör med flera års erfarenhet av underhåll och installation fördelaktigt inom läkemedelsbranschen. Du har vana av att arbeta med allt ifrån stort till smått, med enklare och mer avancerad teknisk utrustning. Kunskap inom autoklav, steriliseringsutrustning samt underhåll av WFI- anläggning (Water For Injection) är stark meriterande. Även erfarenhet inom ventilation, värme/kyla, styr- och reglerteknik är en fördel. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du har kunskap i Microsoft Word och Excel. Körkort är ett krav.

För denna roll söker vi en prestigelös lagspelare som gillar att lösa problem och som är serviceinriktad.

Känner du igen dig? Välkommen med din ansökan!

Uppdragsgivare: Valneva

Ort: Solna

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2019-03-15

För information: I den här rekryteringen samarbetar Valneva med Dfind Science & Engineering. Urval och intervjuer sker löpande och vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För ytterligare information, varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Linnéa Edvardsson, 072-516 89 09 linnea.edvardsson@dfind.se

Om Valneva: Valneva är ett bioteknikföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa vacciner. Valnevas portfölj innehåller två kommersiella resevacciner: (IXIARO®) och (Dukoral®). Bolaget har egna vacciner i utvecklingsfas mot exempelvis Pseudomonas aeruginosa, Clostridium difficile och Lyme Borreliosis. Bolaget har huvudkontor i Lyon, Frankrike, och är verksamt i Frankrike, Österrike, Skottland och Sverige med cirka 400 anställda.

Mer information finns på www.valneva.com.