Fibertekniker / Optotekniker i södra/mellersta Sverige

Publicerad:
2018-11-07
Ort:
Halmstad, Hallands län
Kategori:
El & elektronik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201178730
Sista ansökningsdag:
2018-11-19
Kontakt:
Emelie Lanner
Telefonnummer:
072-9733382
Fibertekniker / Optotekniker i södra/mellersta Sverige

Är du en självständig problemlösare som tycker om att arbeta på höga höjder? Då kan du vara Vattenfall Services Nordic AB ’s nya Fibertekniker / Optotekniker!

Vår huvudsakliga uppgift är att erbjuda våra kunder kvalificerade tjänster inom kommunikationssystem. Det fibernät vi främst arbetar med används för styrning och övervakning av elnät samt uthyrning till externa kunder. Största delen av det fibernät vi jobbar med är sambyggt med luftledning på 40-400 kv. Vattenfall Services Nordic AB söker nu två Fibertekniker / Optotekniker som ska verka i södra och mellersta Sverige. Är du redo för ditt nästa kliv i karriären?

Vi erbjuder dig ett fritt och ansvarsfullt arbete som Fibertekniker / Optotekniker och du kommer att få stor möjlighet att styra och lägga upp ditt arbete. Ditt arbete är varierat och därmed ser dina dagar väldigt olika ut.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Medverka vid felavhjälpning på våra kunders fibernät
  • Utföra årliga underhållsmätningar
  • Utföra reparationer på Wrap kabel och Opgw lina
  • Utföra mätningar enligt kunds önskemål t.ex. Otdr och effektmätning
  • Aktivt delta i och planera projekten tillsammans med projektledaren
  • Upprätta dokumentation på utfört arbete
  • Hantera leverantörs- och entreprenörkontakter
Ditt arbetsområde är i södra och mellersta Sverige och du utgår hemifrån. Resor med övernattning ingår som en naturlig del av arbetet och antalet nätter ute i veckan varierar beroende på period och arbetsbelastning.

För rätt person finns det goda möjligheter till fortsatt personlig och teknisk utveckling.

Kvalifikationer:
Du har i grunden en utbildning som fibertekniker och/eller en elkraftsutbildning, alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom olika typer av fibernät och som behärskar skarvning av olika sorters fiberkablar. Du är van vid att dokumentera. Du är säkerhetsmedveten och förstår vikten av att följa de regler och krav som finns för att förhindra olyckor.

Är du certifierad fibertekniker är detta starkt meriterande. Om du dessutom har mastintyg är detta ännu ett plus då vårt arbete till största del utförs på höga höjder (upp till 50 meter upp i luften).

För den här rollen lägger vi stor vikt vid att hitta rätt person. Därför är det viktigt att du tycker om att arbeta serviceorienterat, både på egen hand och även i nära samarbete med kollegor, underentreprenörer och med våra kunder. Du är flexibel och när du ställs inför oväntade situationer löser du problemen eftersom och drivs av att nå uppsatta mål och komma framåt. Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig såväl på svenska som engelska i både skrift och tal. Då ditt arbete utförs ute på fältet är körkort B är ett krav.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning

Placeringsort: Flexibelt, enligt överenskommelse med arbetsgivaren

Sista ansökningsdag: 2018-11-19 urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information:
I denna rekrytering samarbetar Vattenfall Services Nordic AB med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emelie Lanner 072-973 33 82, emelie.lanner@dfind.se eller Camilla Wern 073-343 60 98, camilla.wern@dfind.se. För att ansöka, vänligen ladda upp din CV och personliga brev på www.dfind.se

Fackliga representanter: Fackliga kontaktpersoner är Marie Gelin Unionen, Juha Siipilehto SEKO, Anders Landqvist Ledarna och Torbjörn Blom Akademikerna. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-73950 00.

Om Vattenfall Services Nordic AB:

Vattenfall Services är ett av Sveriges ledande företag inom underhåll och byggnation av el- och energianläggningar. Vi utför även drift och underhåll av kraftanläggningar för el- och värmeproduktion, genomför underhållsarbete åt industrikunder och erbjuder tjänster inom belysning, energieffektivisering och mätning. Våra drygt 1 600 medarbetare finns på ett 90-tal orter i Sverige. Bland våra kunder finns nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Följ oss gärna!

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – vattenfallservices

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen genomförs drogtest.