Förvaltningschef för Tekniska Förvaltningen

Publicerad:
2019-05-22
Ort:
Bjuv, Skåne län
Kategori:
Chef & projektledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201215519
Sista ansökningsdag:
2019-06-03
Kontakt:
Emelie Lanner
Telefonnummer:
072-9733382
Till Bjuvs kommun rekryterar vi nu en förändringsbenägen förvaltningschef med ett stort intresse för samhällsutveckling. Hos oss får du vara med att påverka och bidra till Bjuvs framtida utveckling. Vi söker dig som kan leda och utveckla verksamheten och säkerställa att politiska beslut genomförs på ett kostnadseffektivt och kvalitativt sätt.

Du har säkert fått frågan ”Vad jobbar du med?” I Bjuvs kommun ställer vi istället frågan ”Vad jobbar du för?” Vi arbetar för utveckling, hållbarhet, jämlikhet och framtiden för att tillsammans forma ett helt samhälle. Vad jobbar du för?

Dina ansvarsområden:
Att leda Tekniska förvaltningen innebär att arbeta mitt i händelsernas centrum. Förvaltningen består av cirka 80 medarbetare uppdelat på tre enheter; Lokalvård, Gata/Park, Fastighet och en Stab. Som förvaltningschef för Tekniska förvaltningen har du det övergripande ansvaret för förvaltningens verksamhet, budget och personal. I ditt ansvar ingår att styra, leda, fördela arbetet, genomföra och följa upp verksamheten och du har även ansvar för att politiska beslut, mål och strategier omsätts i genomförandeplaner och säkerställer att förvaltningens mål uppnås.

Du har direkt personalansvar för enhetscheferna för Lokalvård, Gata/Park och Fastighet samt även för personalen i Staben. Genom ett coachande ledarskap skapar du förutsättningar för att dina medarbetare lyckas i sitt chefskap och att verksamheten utvecklas genom att uppmuntra nytänkande och samarbete enheterna emellan. I rollen är det viktigt att skapa och bibehålla goda samarbeten inom Tekniska förvaltningen samt även med andra förvaltningar för att tillsammans bidra till kommunens utveckling. Du kommer att leda Tekniska förvaltningens ledningsgrupp, är ansvarig och föredragande inför Tekniska nämnden samt rapporterar till kommundirektören.

Kvalifikationer:
Du har en relevant eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, exempelvis inom samhällsplanering, trafikingenjör, arkitektur/infrastruktur eller väg-och vattenbyggnad och minst 3-5 års erfarenhet av budget-, personal- & verksamhetsansvar inom kommunal teknisk verksamhet. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha 3-5 års erfarenhet av att leda en större verksamhet inom samhällsplanering, fysisk infrastruktur eller motsvarande verksamhet genom underställda chefer. Du har erfarenhet av att omsätta strategier till genomförandeplaner och skapa resultat och ett starkt intresse och förståelse för samhällsutveckling och det kommunala uppdraget. Du är en modig ledare som förmedlar en tydlig gemensam målbild, skapar engagemang och trygghet samt får med dig organisationen. Goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling är en nödvändighet. Du har dessutom god datorvana och B-körkort och du talar och skriver flytande svenska.

Egenskaper som förändringsbenägen, framåtriktad och innovativ stämmer väl in på dig. Andra viktiga karaktärsdrag som vi ser att du har är att du är strukturerad, organiserad och duktig på att planera samt att du har en mycket god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen krävs det också att du är utåtriktad och en stark relationsbyggare med en stor vana att hantera många olika typer av intressenter.

Arbetsgivare: Bjuvs kommun

Placering: Bjuv

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ansökan: Sista ansökningsdag: 2019-06-03

Övrigt: I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Science & Engineering. Vid eventuella frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Emelie Lanner på 072-9733382 eller emelie.lanner@dfind.se. Välkommen med din ansökan via https://www.dfind.se/science-engineering/
Sökord: chef, tekniska förvaltningen, förvaltningschef, teknisk chef, samhällsbyggnadschef, kommun, Bjuvs kommun