Gruppchef forskningsavdelningen

Publicerad:
2018-11-09
Ort:
Sundbyberg, Stockholms län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201181519
Sista ansökningsdag:
2018-11-18
Kontakt:
Ellinor Crafoord
Telefonnummer:
0733434502
Vill du arbeta med utveckling av molekylärdiagnostiska produkter? Drivs du av att utveckla och leda andra? Då är rollen som Research Manager R&D på Cepheid för dig!
R&D Avdelningen på Cepheid består av ett 40 tal medarbetare som jobbar med produktutveckling av molekylär diagnostiska produkter baserade på PCR teknologi. Utvecklingen sker i projektgrupper och dessa leds av en projektledare. Avdelningen är uppdelad på tre grupper och till en av grupperna söker man nu en Research Manager.

I din roll som Research Manager arbetar du med operativa frågor, personalutveckling och andra personalfrågor. Du kommer även att följa upp arbetsmiljörelaterade frågor samt vara inblandad i rekryteringar till avdelningen. Du säkerställer leverans i projekten genom att stötta projektledare och projektmedarbetare och motiverar dem. Som Research Manager sitter du även med i R&D avdelningens ledningsgrupp där man driver frågor kring utveckling och förbättringar av verksamheten.

Du förväntas jobba självständigt och vara anpassningsbar i din roll och skapa goda samarbeten. Arbetet innebär ibland snabba förändringar och det är därför angeläget att du har en positiv attityd, är stresstålig och tycker om att verka i en miljö där planeringen snabbt kan ändras.Kvalifikationer:


  • Naturvetenskaplig/medicinsk utbildning vid universitet eller högskola, samt arbetslivserfarenhet inom liknande område
  • Kunskap inom molekylärbiologi och PCR
  • Erfarenhet av personalansvar, inklusive granskning, beslut om anställning, tilldela roller etc.
  • Erfarenhet av projektledning inom teknisk/ forskningsbaserad produktutveckling
  • Allmän kunskap och förståelse av svensk lagar och förordningar för anställning och arbetsmiljö
Vi tror att du som söker har god organisationsförmåga och presentationsteknik. Du har en stark förmåga att engagera, motivera och utveckla dina medarbetare. Du kommunicerar tydligt och har god helhetssyn. Arbetet innebär ibland snabba förändringar och det är därför bra om du har en positiv attityd och tycker om att verka i en miljö där planeringen snabbt kan ändras. Cepheid är ett globalt bolag med huvudkontor i USA och rollen kräver därför flytande kunskaper i både svenska och engelska.

Cepheid erbjuder en spännande ledarroll där du får möjlighet att utveckla medarbetare i en snabbfotad produktutvecklingsmiljö med innovativa produkter som ökar patienthälsan.

Uppdragsgivare: Cepheid AB

Ort: Sundbyberg

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018.11.18

Information: I den här rekryteringen samarbetar Cepheid med Dfind Science & Engineering, för frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellinor Crafoord 073-343 45 02. Ansök via dfind.se/science-engineering.

Välkommen med din ansökan!

Organisationsbeskrivning:

Cepheid är ett av världens snabbast växande företag inom molekylärdiagnostik. Företagets unika diagnostikplattform används över hela världen och gör en skillnad för patienter eftersom diagnos och val av behandling underlättas av testresultaten. Cepheid erbjuder ett brett sortiment av diagnostikprodukter inom virologi, bakteriologi och onkologi som kan möta morgondagens krav på säker, snabb och flexibel diagnostik såväl i västvärlden som i länder med begränsade resurser.

Globalt representeras företaget av huvudkontor i Sunnyvale, Kalifornien, sälj- och marknadskontor i bl.a. Toulouse, Frankrike samt teknologi och kemicenter i Bothell, Washington. Cepheid AB, som ingår i Cepheidkoncernen, är beläget i Solna och har ett hundratal anställda inom framförallt produktion, kvalitetskontroll, forskning och utveckling.