Gruppchef hos Pfizer Strängnäs i Strängnäs

Publicerad:
2018-06-01
Ort:
Strängnäs, Södermanlands län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201152893
Sista ansökningsdag:
2018-06-22
Kontakt:
Britta Granath
Konsultuppdrag som chef för OPEx och produktionssupport hos Pfizer Strängnäs

Just nu söker vi en konsult för en chefsroll i Pfizers OPEx- och Produktionssupportgrupp i Strängnäs.

Under ditt uppdrag blir du anställd av Dfind Science & Engineering. Vi välkomnar även fåmansbolag som är intresserade av att gå in som underleverantörer till Dfind att söka.

Uppdraget planeras starta omgående och pågå fram till 2018-12-31.

Du kommer att leda en grupp om 14 högt motiverade och välutbildade medarbetare indelade i två funktioner. Den ena, OPEx-gruppen är kompetensbärare för sitens 6-sigma (M1, M2 & M2)- och leanverktyg och fungerar antingen som stöd till eller ledare av förbättringsinitiativ. De stödjer även verksamheten med strukturerade metoder för avvikelseutredningar och trendanalys vid behov. Den andra delen utgörs av sitens avvikelseutredare, vilka är ingenjörer insatta i sitens tillverkningsprocesser. De genomför periodiska granskningar och leder förbättringsprojekt inklusive CC ärenden. En annan av deras uppgifter är att leda och koordinera arbetet med att utreda avvikelser. Utredningarna görs oftast av tvärfunktionella grupper.

I rollen ingår att som chef coacha och utveckla dina medarbetare och vid behov fördela resurser enligt överenskomna prioriteringar. Du ansvarar genom dina medarbetare för visualisering och rapportering av sitens förbättringsinitiativ samt för att avvikelsprocessen och processen för ständiga förbättringar är effektiva.

Du har en viktig roll i det tvärfunktionella arbetet och din förmåga att samverka med de andra funktionerna och förstå dina kunders behov är viktiga egenskaper.

Under ditt uppdrag kommer du att sitta i ledningsgruppen för Technologyavdelningen och rapportera till chefen för Technology samt ingå i den operativa ledningsgruppen FLT.

Rollen är en fin möjlighet för dig som vill prova på att leda ett engagerat team och ta ett ansvar för tillverkningen av läkemedel som höjer livskvaliteten för patienter och kan rädda liv.

Dina huvudsakliga uppgifter blir

  • Leda och utveckla ett team med särskild kompetens inom 6-sigma och leanverktyg samt avvikelsehantering
  • Etablera och utveckla standarder och arbetssätt för ökad stabilitet och effektivitet
  • Utmana nuvarande arbetssätt och leda gruppen mot en rätt från mig attityd
  • Följa upp gruppens resultat genom att bevaka och analysera identifierade nyckeltal
  • Följa upp processerna för ständiga förbättringar och avvikelsehantering avseende deras effektivitet
  • Etablera en god kultur genom att vara ett föredöme och följa företagets värderingar och prioriteringar
  • Säkra att gruppen arbetar tvärfunktionellt med produktion, QA, QC och andra stödfunktioner
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har erfarenhet av läkemedelstillverkning. Du har en naturvetenskaplig/teknisk högskoleutbildning (MSc, PhD, BSc). Vi ser att du har goda kunskaper i GMP och ett stort intresse av att utveckla team. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Som person är du är lyhörd och strukturerad. Du trivs med att arbeta med tvärfunktionella grupper, har lätt för att samarbeta och är drivande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan: För frågor kontakta Britta Granath, konsultchef, tel: 073 343 4624, britta.granath@dfind.se. Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden.

Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Uppdragsgivare: Dfind Science & Engineering

Ort: Strängnäs

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-06-30