Inköps- och logistikansvarig till ScandiDos

Publicerad:
2019-01-10
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
El & elektronik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201195091
Sista ansökningsdag:
2019-01-20
Kontakt:
Summer Lovlinger
ScandiDos är ett snabbväxande internationellt företag inom medicinsk teknik; kvalitetssäkring av strålterapi av cancer. Vi säljer våra produkter via eget dotterbolag i Nordamerika och i Frankrike, direkt i Norden samt via distributörer i resten av världen. ScandiDos har idag 33 anställda varav 23 i Uppsala som arbetar med utveckling, marknadsföring, sälj, inköp, produktion, support samt administration. ScandiDos huvudkontor ligger i Uppsala Science Park. Läs mer på www.scandidos.com

ScandiDos erbjuder dig med bakgrund inom elektronik, en intressant och mångfasetterad tjänst. ScandiDos produkter består av detektorer, elektronik, mekanik samt både inbäddad- och applikations programvara. ScandiDos produktion ligger idag i huvudsak utlagd på svenska leverantörer men en del även internationellt. Viss slutmontering och sluttestning utförs på ScandiDos.

Rollen innebär att ansvara för planering och genomförande av produktionsinköp på bästa sätt, så att ScandiDos kan leverera slutprodukter från färdigvarulager till kund på utlovad tid. Det innebär bl. a att, tillsammans med en utvecklingsingenjör, granska produktions- och inköpsunderlag för nya och modifierade produkter. Ditt ansvar är att, utifrån kriterier som kvalitet, leveranstid, leveranssäkerhet och nettokostnad, utvärdera alternativa leverantörer för produktion och för leverans av nya produkter och komponenter. Du kommer att regelbundet utvärdera alternativa leverantörer för eventuell flytt av inköp av komponenter, hel- eller halvfabrikat för att uppnå det effektivaste materialköpet utifrån våra krav. Du genomför regelbundna leverantörsbedömningar samt ansvarar för inventering, omkostnads- och investeringsköp och ankomstkontroll. Tjänsten kan till viss grad formas utifrån person.

Kvalifikationer:
Du har en grundutbildning inom elektronik, gärna också inom mekanik, och praktisk erfarenhet av elektronikutveckling och/eller produktion av elektronik. Vi värdesätter erfarenhet av inköp eller försäljning vilket gjort att du blivit en duktig förhandlare. För rollen är det starkt meriterande med intresse för- eller erfarenhet av affärssystem som Monitor, SAP eller liknande. Praktisk erfarenhet av att arbeta enligt kvalitetssystem är önskvärt. Du beskriver med fördel dina erfarenheter av de ovannämnda delarna i ditt personliga brev.

Som person är du initiativtagande, tar stort egenansvar och har en god social förmåga. I rollen har du många kontaktytor vilket förutsätter att du har lätt för att skapa kontakt samt innehar en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Tjänsten förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Tjänsten är en tillsvidareanställning på ScandiDos med placering i Uppsala Science Park.

Uppdragsgivare: ScandiDos

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid, 6 månaders provanställning tillämpas.

Sista ansökningsdag: 20 januari 2019, urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar ScandiDos med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 073-315 48 38. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering senast 20 januari.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Rekryteringsprocessen
1. Ansvarig rekryterare gör ett första urval.

2. För dem som anses vara kvalificerad för tjänsten blir initialt kontaktad via telefon för en kortare telefonintervju.

3. Efter telefonintervjun finns en chans att i nästa steg bli intervjuad av ansvarig rekryterare på plats hos Dfind. Du kommer inför intervjumötet utföra ett personlighets- och problemlösningstest. Testerna syftar till att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ge kandidaterna en så rättvis bedömning som möjligt.

4. Efter ovanstående moment har kandidaten chansen att gå vidare för en intervju hos ScandiDos.