Innovativ Konstruktionschef i Gnosjö

Publicerad:
2018-09-14
Ort:
Gnosjö, Jönköpings län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201171046
Sista ansökningsdag:
2018-10-14
Kontakt:
Emma Forsman
Telefonnummer:
0702-438407
Vill du leda ett team i utvecklingen av innovativa och marknadsledande säkerhetslösningar som skyddar människor, egendom och processer?
Är du en erfaren produktutvecklare eller ansvarig för ett utvecklingsteam som vill ta nästa steg i karriären i ett expansivt, globalt företag?

Då bör du söka denna tjänst!

Troax behöver förstärka sin organisation i Hillerstorp med en konstruktionschef som kan leda och driva utvecklingsarbetet i ett marknadsledande företag på ett innovativt sätt.

Vi söker därför en person som vill fortsätta vara operativ i det dagliga produktutvecklingsarbetet med egna projekt men som även utvecklar teamet och arbetssätten i rätt riktning.

Omfattning: Heltid med anställning på Troax AB, Hillerstorp

Sista ansökningsdag: 2018-10-14, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Troax med Dfind Science & Engineering. Om du har ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Emma Forsman 070-243 84 07. Sök tjänsten på www.dfind.se/science-engineering.

Om tjänsten:
Som konstruktionschef har du ett övergripande ansvar att leda och fördela arbetet för Troax R&D avdelning. Då tjänsten innefattar både operativt och strategiskt arbete innebär det att du kommer att vara chef samtidigt som du driver dina egna utvecklingsprojekt. Du som söker bör därför ha en gedigen erfarenhet från konstruktion och produktutveckling samt mycket god vana av att själv leda och driva projekt.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med produktchefer från Troax tre marknadsområden (Maskinskydd, Lager och Förråd) för att hela tiden hitta optimala och innovativa lösningar som passar marknadens behov. Du hanterar både nyutveckling och vidareutveckling och har det övergripande ansvaret över Troax produktgenerationsplan.

Som chef ansvarar du för din organisation genom att utveckla både personal och arbetssätt. Du mäter och följer upp kvalitet och effektivitet i utvecklingsarbetet och du rapporterar direkt mot VD.

Kravprofil:
Vi ser med fördel att du som söker är civil- eller högskoleingenjör inom maskin eller med likvärdigt dokumenterad erfarenhet. Du är van att arbeta med produktutveckling i CAD och det är meriterande om du har erfarenhet av SolidWorks. Det är viktigt att du tidigare har arbetat med projektledning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter högt om du har goda ledaregenskaper. Vidare så är du ambitiös, driven, prestigelös och har ett affärsorienterat sinnelag. Du är kreativ och brinner för produktutveckling och är van vid att tänka nytt.

Utöver detta förutsätter vi att du med din entusiasm kommer bidra till att Troax ska fortsätta att vara i framkant vad gäller design och funktion av säkerhetslösningar som skyddar människor, egendom och processer.

Du är en van användare av Officepaketet och kommunicerar på svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Troax startades 1955 i småländska Hillerstorp och är idag den ledande, globala leverantören av områdesskydd för inomhusanvändning inom marknadsområdena Maskinskydd, Lager samt Förråd.

Troax mission är att utveckla högkvalitativa och innovativa säkerhetslösningar som skyddar människor, egendom och processer. Troax har utvecklats till en framgångsrik börsnoterad internationell koncern och är idag verksamma och lokalt representerade i 38 länder. Under 2017 uppgick Troax nettoomsättning till 152 MEUR och antalet anställda till 670 medarbetare. Huvudkontoret är beläget i Hillerstorp.

Läs mer om oss och vår fantastiska resa på www.troax.com