Konsultuppdrag som Proteinkemist på SOBI i Solna

Publicerad:
2018-10-05
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201177140
Sista ansökningsdag:
2018-10-21
Kontakt:
Patricia Torregrosa
Telefonnummer:
0725869242
Konsultuppdrag som Proteinkemist på SOBI
Har du en passion för att utföra och planera laboratoriearbete med hög kvalitet och motiveras du av att se resultat? Då kan du vara konsulten för oss! Vi söker nu en laboratorieingenjör inom proteinkemi till ett konsultuppdrag med start omgående som sträcker sig 6 månader, med god chans till förlängning.

Uppdraget är hos Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi), som är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat på att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och service som förbättrar livet för patienter med sällsynta sjukdomar. Arbetet är inom Biopharmaceutical R&D, med fokus på analys och karaktärisering av proteinläkemedel under utveckling.

Din roll som proteinkemist:
Ditt fokus kommer att vara biokemiska analyser och karaktärisering av biofarmaceutiska proteiner. Arbetet är laborativt där du bidrar med din kunskap inom proteinbiokemi till att utveckla olika biokemiska metoder för att undersöka kvalitén av olika kandidater till specialistläkemedel. Det är en engagerande miljö där du utöver laborativ skicklighet förväntas bidra till projektens och laboratoriets helhet och att ständigt förbättra verksamheten för att få flödet att fungera på bästa sätt.

Arbetsuppgifterna kan inkludera:

  • Utveckla och kvalificera biokemiska metoder för analys av biofarmaceutiska läkemedel
  • Bidra med analytiska aktiviteter för att utveckla odlings- och reningsprocesser
  • Planera, utföra samt dokumentera det laborativa arbetet och presentera resultaten
  • Instrument- och utrustningsansvar
  • Skriva SOPar och tekniska/vetenskapliga rapporter
Din bakgrund:

  • Du har en relevant naturvetenskaplig akademisk utbildning
  • Du har erfarenhet av laborativt proteinkemiskt analysarbete med fördel från industrin.
  • Mycket meriterande med god kunskap och erfarenhet av att arbeta med kromatografiska, elektroforetiska och spektrometriska metoder för analyser av proteiner, särskilt kolhydratanalyser av glykosylerade proteiner.
  • Meriterande med kunskap om GMP- reglerad laboratorieverksamhet
Vidare krävs att du har datorvana, samt mycket goda kunskaper (skriftligt och muntligt) i svenska och engelska.

Framgångsfaktorer:
Du har självständiga arbetsuppgifter och måste i din roll vara flexibel och kunna prioritera rätt. Du har ett stort driv och bör trivas med att vara initiativtagande, arbeta självständigt och att arbeta i en målstyrd verksamhet. Som person ser vi gärna att du är ansvarstagande, ordningsam, engagerad och har en mycket god samarbetsförmåga.

Om du har rätt profil så uppmuntrar vi dig att inte vänta med din ansökan utan skicka in den omgående då intervjuer och urval görs löpande. Skicka in den redan idag!

Vi ser fram emot att läsa din ansökan, varmt välkommen!

Uppdragsgivare: Dfind Science & Engineering

Ort: Stockholm

Omfattning: Heltid. Uppdraget planeras att starta omgående och pågå 6 månader, med god chans till förlängning.

Sista ansökningsdag: 2018-10-28 OBS! Löpande urval. Vi tar ej emot ansökningar via email.

Kontaktperson: Patricia Torregrosa, tel: 072 586 9242, e-post: patricia.torregrosa@dfind.se

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden.

Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Dfind Science & Engineering ett auktoriserat konsultföretag via Almega och följer deras kollektivavtal.