Kvalitet- och miljöchef till Akwel (tidigare Autotube) i Ulricehamn

Publicerad:
2018-07-05
Ort:
Ulricehamn, Västra Götalands län
Kategori:
Chef & projektledning
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201159605
Sista ansökningsdag:
2018-08-19
Kontakt:
Patrik Artman
Telefonnummer:
0733-434589
Har du gedigen erfarenhet av att driva kvalitetsutveckling inom tillverkande industri? Är du en person som har förmåga att inspirera och engagera andra inom kvalitet- och processförbättringar? Då kan du vara rätt person för denna roll!

Akwel (tidigare Autotube) söker nu en ny Kvalitet- och miljöchef till fabriken i Ulricehamn. Företaget har höga kvalitetsmål och för att möta dessa blir det din uppgift att inspirera företaget kring kvalitetsarbete och att långsiktigt arbeta mot att hela organisationen genomsyras av rätt kvalitetstänkande.

I rollen kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med ett tydligt mandat att utveckla verksamheten och att agera på kvalitetsbrister. Du medverkar aktivt till att utveckla och optimera både ledningssystem och processer. Med ett proaktivt kvalitetsarbete arbetar du för att standardisera rutiner och effektivisera verksamheten. Du är drivande i arbetet med att utveckla och upprätthålla APQP- och PPAP-processen och du samordnar företagets arbete med kund- och leverantörsavvikelser samt interna avvikelser. Du implementerar metoder och följer upp förbättringsåtgärder. Mer komplexa ärenden driver du själv. Du samordnar och planerar externa och interna revisioner och hanterar dokumentation och kontakt med kunder, certifieringsorgan och myndigheter gällande kvalitet och miljö. Du har en kvalitetsingenjör som rapporterar till dig och du rapporterar till Plant General Manager.

Detta arbete handlar mycket om att påverka och inspirera människor till handling med kunskap, erfarenhet samt med din personlighet.

Omfattning: Heltid med placering i Ulricehamn

Sista ansökningsdag: 2018-08-19, urval och intervjuer kommer att ske löpande med uppehåll för semester vecka 29-31. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Akwel med Dfind Science & engineering. Vid frågor om tjänsten eller företaget är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Patrik Artman patrik.artman@dfind.se. Ansök via https://www.dfind.se/science-engineering/

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har arbetat operativt inom fordonsindustrin med kvalitet och miljö och har mycket goda kunskaper inom IATF 16949, miljöstandard ISO 14001:2015, ISO 9001:2015, OHSAS 18001/ISO 45001. Du har arbetat med APQP- och PPAP-processen och har kännedom om lagar och förordningar inom miljöområdet.

Du har en relevant högskoleutbildning och en teknisk bakgrund samt minst 5 års erfarenhet av kvalitetsarbete inom fordonsindustrin. Du är kunnig i statistiska verktyg såsom FMEA, SPC och Träddiagramsanalys. Då tjänsten kräver en stark kommunikativ förmåga ser vi flytande svenska och engelska i tal och skrift som ett krav. För att lyckas fullt ut i denna roll krävs ett stort engagemang för människor, produktion och kvalitet samt dess samverkan.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
AKWEL Ulricehamn, tidigare Autotube, är fordonsindustrins resurs för formade rör och ledningar i metalliska material med hög teknisk kompetens inom luft- och vätskedistribution. Fabriken i Ulricehamn omsätter 250 MSEK och sysselsätter ca 150 personer.