Kvalitetsingenjör

Published:
2019-04-15
City:
Uppsala, Uppsala län
Category:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Position:
Övrigt
Job type:
Heltid
Job type:
Konsultuppdrag
Reference number:
201209840
Last apply date:
2019-04-21
Contact:
Philip Svanfeldt
Phone number:
0733434531
Har Du stort intresse för produktion och produktutveckling? Är Du den som bland kollegorna trycker på vikten av kvalitetssystem och uppdaterade specifikationer? Drivs Du av att äga dialogen med leverantörer utomlands?

Life science start-up söker junior ingenjör för att förstärka Operations och Quality.

Bakgrund
Du har en universitetsexamen eller motsvarande inom t.ex. mekanik eller mjukvarunäraområden. Har Du mekanikbakgrund kan Du troligen bidra mer gällande prototyp, CAD, förpackning, m.m. Har Du mjukvarubakgrund kan Du troligen bidra mer gällande app-utveckling. Du motiverar med fördel kring detta i Din ansökan.

Arbetsuppgifter
Framförallt kommer Du arbeta med kvalitetsrelaterade frågor gällande produktion och produktutveckling. Detta innefattar drivandet av ändringar i intern dokumentation (Device Master Record), specifikationer och arbete i kvalitetssystem (QMS) och eventuellt även verifieringsarbete.

Tjänsten kommer även innebära kommunikation med externa parter där dialogen med tillverkare utomlands är i fokus. Detta sköts framförallt på distans (engelska) men där några besök per år är aktuellt. Extern kommunikation med andra leverantörer och kunder kommer också förekomma. Du rapporterar direkt till COO.

Du som person
Vi söker framförallt någon som gillar att skapa struktur, äga och driva igenom ändringar, som tar ansvar för att t.ex. specifikationer är korrekta, att kvalitetssystemet är uppdaterat. Samtidigt är Du helt bekväm att sköta dialoger, göra bedömningar av olika leverantörer samt utmanas av att ta sig an och lösa leverantörs- och kundrelaterade avvikelser. Du är bekväm med att ställa ut samt besöka mässor. Framförallt är Du en Do:er.

I korthet
Krav

 • Ingenjör med mekanik/mjukvarubakgrund
 • Stort intresse för struktur och dokumentation
 • Arbetslivserfarenhet av arbete med medicinteknisk utrustning eller motsvarande
 • Kunskap kring ISO 13485
 • Fingertoppskänsla gällande externa kontakter
 • Engelska på hög nivå samt svenska på en nivå där Du kan föra en informell konversation
Meriterande

 • Supply chain
 • Erfarenhet av att utvärdera leverantörer
 • Vana att föra löpande kontakt med produktionsanläggning på distans
 • Erfarenhet av arbete i QMS
 • CAD
 • App-savvy
 • Flytande svenska
Personligt brev

Om Du väljer att skicka med ett personligt brev tar Du med fördel upp konkreta självupplevda exempel kring det punkter som efterfrågas ovan. Du ökar troligen Dina chanser om Du i ett för denna tjänst anpassat personligt brev t.ex. tar upp vem Du är, vad Du har gjort, vad Du kan bidra med och vilken ambition Du har framåt.

Arbetsgivare: Dfind Science & Engineering


Plats: Uppsala

Omfattning: Heltid med fastmånadslön. Planerad start i maj. Beroende på Din profil kan en prov/tillsvidare- eller visstidsanställning komma i fråga. Ambitionen är ett långsiktigt perspektiv med chans till förlängning efter de 12 initiala månaderna som uppdraget omfattar.

Sista ansökningsdag: 2019-04-21

För mer information:
Marlene Andersson, 0723926582, marlene.andersson@dfind.se

Philip Svanfeldt, 0733434531, philip.svanfeldt@dfind.se

Om Dfind
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har Du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden. Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.