Laboratorieingenjör i Enköping

Publicerad:
2019-05-07
Ort:
Enköping, Uppsala län
Kategori:
Övrigt
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201217119
Sista ansökningsdag:
2019-05-28
Kontakt:
Katarina Eken
Telefonnummer:
072 237 33 87
Är du en person som är noggrann och tycker att det är viktigt att det blir rätt? Trivs du med en arbetsplats där alla välkomnas? Då finns det en plats för dig hos Vidilab. Vidilab är störst i norden på parasitologisk träckprovsdiagnostik från djur och kan erbjuda dig en arbetsplats där det är teamet som gör verksamheten framgångsrik.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i en grupp på 8 personer där ni har som arbetsuppgift att med hjälp av ljusmikroskop avläsa vilka parasiter som finns i prover från djur. Du kommer att framförallt att leta efter parasiter och parasitägg. Vi är medvetna om att denna roll är unik och väljer därför att satsa på dig för att du ska bli vår nästa stjärna inom ljusmikroskopering! Upplärning kommer att ta 3-6 månader innan du är självgående på laboratoriet.

 • Laboratoriet är ackrediterat och utför produktionsverksamhet i form av preparering och avläsning av prover som utförs av laboratoriet.
 • Du kommer att arbeta med alla på laboratoriet förekommande arbetsuppgifter.
 • Du kommer att med hjälp av ljusmikroskopi leta efter olika parasitägg, bedöma trikiner med hjälp av lupp samt även utföra foderanalyser
Vidilab är ett starkt värdedrivet företag där ledorden är nyfikenhet, öppenhet, tydlighet, ansvarsfullhet, respekt och inkluderande. Hos oss kommer arbeta i en expansiv fas i ett av nordens största ackrediterade laboratorier.

Kvalifikationer
För den här tjänsten är det en fördel om du har en bakgrund som biomedicinsk analytiker (BMA). Företaget är inne i en expansiv fas och det kommer att vara förändringar framåt som ger dig som är nyfiken och innovativ en fördel. Erfarenheter som är bra för denna tjänst är:

 • Ljusmikroskopering
 • Molekylärbiologi
 • PCR
 • Automatisering. Vidilab har påbörjat en resa med högre grad av automatisering i labbet där det är en fördel om du är tekniskt intresserad och har förmåga att se nya lösningar och applicera dem till verkligheten.
 • Språk: God svenska (krav), engelska och danska är en fördel om man behärskar.
Om du är en person som hjälper till när du har tid, ser till att leveransen blir klar och värdesätter allas lika värde så finns det en plats här för dig. Du ska ha ett intresse för djur och deras välmående och får gärna tycka att parasiter är spännande. Då arbetet är säsongsberoende är det viktigt att alla hjälper till när det blir mycket att göra. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Vidilab
Vidilab är Nordens största veterinärmedicinska laboratorium inriktat på parasitologisk träckprovsdiagnostik. Läs mer på www.vidilab.se

Sista ansökningsdag: 2019-05-28, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vidilab har valt att i denna rekrytering samarbeta med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Katarina Eken tel 072 237 33 87 eller katarina.eken@dfind.se

Om rekryteringsprocessen

 • Kandidater kommer kontaktas under de närmaste veckorna efter att ansökningar har kommit in.
 • Därefter ringer vi upp kandidater med relevant bakgrund för en telefonavstämning.
 • Som ett led i rekryteringen kommer personlighets och problemlösningstester att skickas ut till kandidater.
 • Efter detta kommer ett par kandidater gå vidare till intervju hos Dfind.
 • Ett par kandidater får går vidare till intervju hos Vidilab
 • Vi ber slutkandidaten/kandidater om referenser.
 • Anställningsbeslut