Laboratorieingenjör till AstaReal i Uppsala

Publicerad:
2018-07-11
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201157769
Sista ansökningsdag:
2018-08-26
Kontakt:
Summer Lovlinger
Till AstaReal AB i Uppsala söker Dfind en laboratorieingenjör för analys och kvalitetskontroll av företagets råvaror och produkter. Företagets verksamhet fokuserar främst på produktion, forskning och marknadsföring av naturligt astaxanthin från algen Haematococcus pluviailis. AstaReal AB har idag 40 anställda varav tre personer arbetar i Uppsala på laboratoriet för kvalitetssäkring. Den övriga personalen arbetar vid produktionsanläggningen i Gustavsberg eller vid kontoret i Nacka. Har du intresse av att arbeta med kvalitetssäkring och produkter med positiv inverkan på hälsa och välmående skall du läsa vidare nedan.

Som laboratorieingenjör har du ansvar för laboratorieverksamheten i Uppsala, vilket bl. a. innefattar:
· Daglig analysverksamhet av produkter och råvaror, huvudsakligen med HPLC, samt rapportering av resultat

· Beställning av laboratorieprodukter såsom reagenser, förbrukningsartiklar samt viss utrustning

· Kontakt med leverantör av instrumentering gällande inköp, servicearbete, reparationer m.m.

· Sterilarbete med odling av känsliga algkulturer

I tjänsten ingår även besök av anläggningen i Gustavsberg 1-2 gånger i månaden i syfte att stötta laboratorieverksamheten på plats.

Kvalifikationer:
Du har en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsutbildning inom mikrobiolog, botanik, kemi, biomedicinsk analys eller liknande. Du har ett par års relevant erfarenhet av praktiskt laboratoriearbete från akademi, industri eller myndighet. Vi ser gärna att du har en omfattande kunskap om och praktisk erfarenhet av HPLC, samt tillhörande analys och rapportering av resultat, då detta kommer att vara en stor del av arbetet. Du är väl förtrogen med sterilarbete och det är en fördel om du har arbetat med odling av känsliga cell- eller algkulturer. Det är meriterande om du har arbetat i enlighet med GMP eller ISO9001, men inget krav. Du bör trivas med självständigt arbete och rollen kräver att du är noggrann, strukturerad, kvalitetsmedveten och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är ansvars- och initiativtagande där fokus ligger på att slutföra arbetsuppgifterna inom givna tidsramar. Rollen kräver goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, och det är önskvärt att du även behärskar svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Uppdragsgivare: AstaReal AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-08-26. Tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

För information: I den här rekryteringen samarbetar AstaReal AB med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 0733 – 15 48 38. Ansök via www.dfind.se/science-engineering

Organisations-/företagsbeskrivning:
AstaReal AB är ett forskningsbaserat bioteknikföretag med stor kompetens inom produktion av mikroalger och naturligt astaxanthin. Astaxanthin är en effektiv antioxidant som har positiva hälsoeffekter för både människor och djur. AstaReal AB fokuserar på hög kvalitet och säkerhet med avseende på deras produkter. AstaReal AB erbjuder marknaden egna varumärken, bl.a. Astaxin, samt bulkmaterial i form av AstaReal®. Företagets nuvarande produkter regleras under livsmedels-, foder- och läkemedelslagstiftning. AstaReal AB erbjuder ingredienser som används i djurfoder, livsmedel och kosmetika samt slutprodukter till konsument baserade på naturligt astaxanthin. AstaReal AB ägs av läkemedelsföretaget Fuji Chemical Industries Co. Ltd med säte i Japan. Fuji Chemical Industries tillverkar och marknadsför farmaceutiska ingredienser och unika hjälpämnen baserat på deras expertis inom oorganisk syntes och powderingteknik.