Labtekniker med cellodlingserfarenhet till Solna!

Published:
2019-03-08
City:
Solna, Stockholms län
Category:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Position:
Övrigt
Job type:
Heltid
Job type:
Rekrytering
Reference number:
201207800
Last apply date:
2019-03-24
Contact:
Heidi Pettersson
Phone number:
0768560104
Pelago Bioscience AB är ett ungt och agilt uppdragsforskningsbolag med högkvalitativa forskningsprodukter inom Life Science-området. Företaget befinner sig nu i en spännande expansionsfas och söker därför dig som vill arbeta i en viktig stödfunktionsroll i laboratoriet där verksamhetens kundprojekt bedrivs. Arbetsuppgifterna är varierande i form av cellodling och cellhantering samt att hålla ordning på labbet. Trivs du i en servicefunktionsroll så kan detta vara tjänsten för dig!

Om företaget
Pelago Bioscience AB grundades år 2013 för att tillhandahålla och utveckla den patenterade metoden CETSA® (Cellular Thermal Shift Assay) för användning i läkemedelsutveckling och diagnostik. Med hjälp av metoden kan läkemedelsutvecklingsföretag ta bättre och mer välgrundade beslut i tidigare skeenden i sina projekt. Detta reducerar både tidslinjer och kostnad samt möjliggör snabbare utveckling av nya, mer effektiva läkemedel. Företaget flyttade till ändamålsbyggda laboratorium i Solna, 2016 och fortsätter att expandera. Idag har företaget drygt tjugo anställda som arbetar mot en effektivare och bättre läkemedelsutveckling.

Arbetsuppgifter
I rollen som laboratorietekniker fungerar du främst som en viktig servicefunktion åt dina kollegor. Arbetet innefattar att odla och producera en mängd olika cellkulturer för biokemisk analys men också att utföra dagligt rutinarbete såsom diska, autoklavera, fylla på engångsmaterial på labbet och hålla koll på lagret så generella förbrukningsvaror inte tar slut. Rollens huvudsakliga uppgift är att underlätta arbetet för de specialister som arbetar i företagets olika projekt. Arbetet sker därmed i nära samarbete med övrig personal på Pelago.

I din roll som specialist inom cellodling deltar du i odling och produktion av ett brett antal immortaliserade cellinjer, främst humana. Odling av primära celler förekommer också. Du ska kunna tolka protokoll och utföra arbetsuppgifter därefter, men även kunna bedöma och felsöka när problem uppstår. Du kommer att koordinera ditt eget arbete och det är därför viktigt att du är duktig på att planera. Allt arbete utförs sterilt och laboratoriet har säkerhetsklass 2.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Utbildning inom relevant område t.ex. Biomedicin, Bioteknik eller som BMA
  • Praktisk erfarenhet av att odla och hantera humana celler
  • Praktisk labbvana
  • Flytande kunskaper i engelska
  • Meriterande med erfarenhet från bioteknik/läkemedelsutvecklingsbranschen
  • Meriterande med erfarenhet av instrumentunderhåll
Vi söker dig som förstår vikten av noggrannhet och konsekvenserna därav. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i allt du gör och tycker om att samarbeta med andra. Trots en viss struktur i arbetet är du flexibel och har inga problem att prioritera rätt när situationen kräver. Vi tror att du är säker i din roll som labbtekniker och trivs med stort eget ansvar.

Uppdragsgivare: Pelago Biosciences AB

Ort: Stockholm

Omfattning: heltid

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer sker löpande så om du är intresserad tveka inte att skicka in din ansökan omgående!

För information: I den här rekryteringen samarbetar Pelago Biosciences med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Heidi Pettersson 076-85 601 04. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering. Urval kommer att göras löpande.

Sökord: cellodling, labbtekniker, labbassistent, labb, laboratorium, biokemi, bioteknik, läkemedelsutveckling, proteiner, biokemi, laboratorietekniker, labansvar, cellhantering