Maintenance of Business Chemist / Teamleadare

Publicerad:
2018-11-05
Ort:
Sigtuna, Stockholms län
Kategori:
Miljö, kemi & energi
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201183539
Sista ansökningsdag:
2018-11-25
Kontakt:
Peter Janson
Telefonnummer:
072-5883223
Becker Industrial Coatings är Europas ledande färgtillverkare inom metall- och plastindustrin. Företaget ingår i Beckers-koncernen och ligger i Märsta mellan Stockholm och Uppsala.

Här tillverkar och säljer Beckers kvalificerade ytbehandlingssystem till bilindustrin i Europa. Vi söker nu en Maintenance of Business Chemist / teamledare marknadsområde Industrial Coatings Automotive Plastic Exterior

Rollbeskrivning
På Beckers laboratorium i Märsta bedrivs utveckling av färgsystem och kulörmatchning för Beckers kunder inom bilindustrin. Som Maintenance of Business Chemist (MOB) supportar du Beckers säljare och kunder med med modifieringar och problemlösning avseende Beckers befintliga produkter. Arbetet innebär analys av befintliga produkter, felsökning, beredning färgprover, applicering test, analys och dokumentation. Du kommunicerar resultaten av ditt arbete och arbetar problemlösningsorienterat med Beckers säljare / fältteckniker och kunder, samt Beckers egen produktion. Arbetet är varierande och innebär att man har flera bollar i luften parallellt. I denna tjänst har du även team-leader ansvar för en grupp om 4 medarbetare. Som teamledare ansvarar du för koordinering och uppföljning av arbetet inom gruppen. Med dina erfarenheter och tekniska expertis kring Beckers produkter och våra kunders behov utgör du en nyckelkompetens i Beckers ständigt pågående förbättringsarbete av våra produkter ute på marknaden.

Erfarenhet & kvalifikationer
Du som söker har en högskoleutbildning i kemi, gärna med inriktning mot polymerkemi, med några års erfarenhet av laborativt arbete. Erfarenhet från färg- eller ytbehandlingsindustrin är starkt meriterande. Du trivs i en roll med ansvar där du koordinerar ditt eget och andras arbete och har en god känsla för service och kvalitét. Du kan göra egna bedömningar, är innovativ, klarar av att arbeta med flera uppdrag parallellt och hanterar förändringar med kort varsel. Du tycker om att arbeta med problemlösning, är flexibel och har en vilja att utvecklas. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska (koncern-språket). Du är van att dokumentera ditt arbete, samt hålla deadlines. Du har god kommunikationsförmåga och är service-minded.

Information och ansökan: I denna rekrytering samarbetar Beckers med Dfind Science & Engineering. Välkommen med din ansökan via www.dfind.se/science-engineering. För mer information kontakta rekryteringskonsult Peter Janson, 072 – 588 32 23

Sista ansökningsdag: 2018-11-25