Medicinteknisk ingenjör/Sjuksköterska till Läkemedelsverket i Uppsala

Publicerad:
2018-09-06
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Bioteknik
Specialisering:
Biochemical Engineer
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201170266
Sista ansökningsdag:
2018-09-30
Kontakt:
Summer Lovlinger
Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

OBS! Ansökan skall skickas via Läkemedelsverkets hemsida: https://lakemedelsverket.se/ledigajobb

Beskrivning av enhet/verksamhet
Enheten för Medicinteknik ansvarar för reglering och tillsyn av medicintekniska produkter och deras tillverkare. Ledstjärnan i vår verksamhet är att patienter skall ha tillgång till lämpliga medicintekniska produkter som är säkra för sitt avsedda ändamål. Idag räknar man med att det finns ca 700 000 medicintekniska produkter på marknaden och dessa produkters betydelse för vården ökar ständigt. Enheten för Medicinteknik hanterar bl.a rapporter om olyckor och tillbud från tillverkare, hälso- och sjukvård samt svarar på allmänna frågor inom det medicintekniska regelverket. Enheten består av en bred sammansättning av kompetenser, vilket ger en god förmåga att se helheten i de frågor vi hanterar och skapar därigenom en stimulerande miljö för kompetensöverföring. Tillsyn inom medicinteknik sker nationellt men även i samarbete med kollegor från andra europeiska myndigheter. Läkemedelsverket är även ansvarig myndighet för att utse och övervaka anmälda organ inom medicinteknik i Sverige.

Enheten för Medicinteknik söker nu en Medicinteknisk ingenjör, Naturvetare eller Sjuksköterska för att främst arbeta med aktiva medicintekniska produkter.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att utreda och följa upp rapporter om olyckor/tillbud med medicintekniska produkter och du kommer främst att arbeta inom området aktiva medicintekniska produkter med en energikälla och dessa innehåller ofta även en mjukvara. Arbetet innefattar bedömning av tillverkarnas utredningar och riskanalyser för att identifiera eventuella brister i tillverkarnas produkter och/eller kvalitetssystem. Du kommer även att arbeta med marknadskontroll av medicintekniska produkter och biträda vid inspektion av produkternas tillverkare. Därutöver kommer du också att bidra till enhetens informations- och utbildningsverksamhet.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker Dig som har teknisk, naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot medicinsk teknik, teknisk fysik, datateknik, bioteknik alternativt gymnasieutbildning med bred erfarenhet inom området medicinteknik. Annan tänkbar utbildning är sjuksköterska med inriktning på intensivvård, röntgen, anestesi eller operation.

Du har minst 5 års erfarenhet från arbete på medicinteknisk avdelning eller inom hälso- och sjukvård alternativt erfarenhet från arbete inom medicinteknisk industri.

Det är meriterande med bred produktkännedom och metodkunskap samt erfarenhet av arbete med kvalitetssystem, riskhantering samt det medicintekniska regelverket. Vidare är praktisk erfarenhet av kvalitets- och säkerhetsfrågor meriterande såsom riskanalys, avvikelserapportering, reklamationer etc.

Du har lätt för att uttrycka Dig i tal och skrift på svenska såväl som engelska och är en god datoranvändare.

Personliga egenskaper
Du är resultatinriktad, analytisk, har god samarbetsförmåga, är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt. Du trivs med att ha kontakter med olika människor inom och utanför myndigheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2018-09-30, OBS! Ansökan skall skickas via Läkemedelsverkets hemsida: https://lakemedelsverket.se/ledigajobb

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Enhet: Medicinteknik

Diarienummer: 2.4.1-2018-067675

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Läkemedelsverket med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger tel 073 315 48 38.

Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.