Mekanikkonstruktör med kundfokus till Munters i Stockholm

Publicerad:
2018-03-15
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201090792
Sista ansökningsdag:
2018-04-01
Kontakt:
Jan Smith
Är du en ambitiös produktutvecklare med fokus på kundnytta? Munters expanderar och förstärker sitt utvecklingsteam i Kista med en Mekanikkonstruktör.

Munters utvecklar produkter för behandling av luft och hjälper kunder inom branscher som processindustri, livsmedelsindustri, data center och försvar att hitta energieffektiva lösningar för klimatkontroll.

I denna tjänst kommer du att utveckla våra produkter inom befuktning av luft och fokus kommer att vara på att maximera kundnyttan. Du kommer att arbeta nära vår försäljningsavdelning med kundanpassning och offertarbete med ansvar för mekanikkonstruktion. Vi är ett team på 25 ingenjörer som arbetar med att utveckla allt från stand-alone produkter till kompletta system med controllers och tillbehör. Testlaboratorier finns i både Kista och i Tobo.

Arbetsuppgifter:

 • Arbeta nära kunderna för att förstå deras behov och översätta dessa till kundanpassade produkter.
 • Ansvara för CAD och ritningsunderlag i offert- och kundanpassningsprojekt.
 • Ansvara för BOM-listor, CAD-modeller, tekniskdokumentation och ritningsunderlag för de kundanpassade produkterna.
 • Dimensionering och hållfastighetsberäkningar.
 • Utföra riskanalys och ansvara för att produkterna uppfyller gällande lagar och regler.
 • Delta i produktunderhålls- och utvecklingsarbete för produkter inom området befuktning.
 • Resor till testlabbet i Tobo och andra tjänsteresor förekommer.
Din bakgrund:

 • Civil-, högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik eller motsvarande.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom konstruktion och produktutveckling, gärna inom industri, energi eller luftbehandlingsprodukter.
 • Goda kunskaper i CAD och PDM-system, vi använder oss av SolidWorks/EPDM. Det är meriterande om du har erfarenhet av Industry Foundation Classes filer (ifc).
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta som applikationsingenjör.
Vi söker dig som är självgående och fort kan sätta dig in i hur våra produkter fungerar i olika kundapplikationer. Du är intresserad av försäljnings och offertarbete och gillar att arbeta nära kunderna och marknaden. För att lyckas i denna tjänst behöver du vara kund och serviceinriktad, ha ett stort teknikintresse samt en väl utvecklad förmåga att samarbeta med andra.

Arbetsgivare: Munters AB

Ort: Kista

För information: I denna rekrytering samarbetar Munters med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Smith på 072-515 55 15.

Om Munters: Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Våra största kunder finns bland livsmedelsföretag, läkemedelsbolag och datacenter. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning, försäljning och service i fler än 30 länder av våra omkring 3 500 medarbetare. Munters är noterade på Nasdaq Stockholm och har drygt sex miljarder kronor i omsättning.

Keywords: Produktutveckling, CAD, Solidworks, Mekanikkonstruktör, Product development, Air treatment,