Mikrobiolog för kvalitesäkring till AstraZeneca i Södertälje

Publicerad:
2018-04-11
Ort:
Södertälje, Stockholms län
Kategori:
Bioteknik
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201141096
Sista ansökningsdag:
2018-04-27
Kontakt:
Julia Gonzales
Dfind Science & Engineering söker just nu kandidater till ett konsultuppdrag som mikrobiolog för kvalitetssäkring av omgivningshygien på AstraZeneca i Södertälje. Uppdragen planeras starta så fort som möjligt, efter överenskommelse. Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Som konsult hos oss får du en trygg anställning med kollektivavtal, fast månadslön och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar, ITP-pension och friskvårdsbidrag.

Vi ordnar olika event och utbildningar för våra konsulter som möjliggör erfarenhetsutbyte, nätverkande och insyn i hur det är att arbeta i olika roller och företag. Hos oss får du en konsultchef som är engagerad i ditt uppdrag och din karriärsutveckling.

Om AstraZeneca
På AstraZeneca tar vi tillfället till förändring när vi ser det och får det att hända, eftersom varje möjlighet, hur liten den än är, kan vara början till något stort. Att leverera livsförändrande läkemedel handlar om att ha entreprenörsanda – hitta ögonblicken och förstå deras potential. 

Vi är verksamma i mer än 100 länder världen över och ett av Sveriges viktigaste exportföretag. I Södertälje finns vår största globala produktions- och distributionsanläggning som är en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel – Sweden Operations. Totalt sysselsätter vi här cirka 4 100 personer, varav 3 500 arbetar i våra tillverkningsanläggningar. Våra två stora produktionsanläggningar kan hantera hela processen, från den kemiska produktionen av aktiva farmaceutiska substanser till formulering, fyllning/tablett-tillverkning, packning och distribution till våra kunder.

Till avdelningen QA Mikrobiologi inom AstraZeneca, Sweden Operations, söker vi en mikrobiolog som skall arbeta med omgivningshygien.

 
QA Mikrobiologi ingår i ett världsledande läkemedelstillverkningsbolag där vi bidrar med att mikrobiologiskt kvalitetssäkra omgivningshygien kring produktionen. Tempot är högt och arbetet inkluderar tät kontakt med andra funktioner som produktion, processteknik, kvalitetssäkring (QA), projektledare samt inom den egna avdelningens övriga grupper och laboratorium.

 

Din roll:
Arbetet som omgivningshygieniker på Mikrobiologiavdelningen sker tvärfunktionellt i samarbete med experter från många olika funktioner där vi står för det mikrobiologiska  kunnandet. Arbetet i rollen som omgivningshygieniker är mycket dynamiskt och kräver flexibilitet samtidigt som du måste behålla din integritet i de mikrobiologiska bedömningarna. Du kommer även att representera QA Mikrobiologi när myndigheter och kunder från olika länder inspekterar verksamheten.

 

I arbetsuppgifterna ingår t.ex. att:

  • Utföra provtagningar och bedöma resultat av mikrobiologiska miljö- och processkontroller, samt sammanställa och rapportera resultat
  • Utreda kvalitetsavvikelser i produktionsprocesser
  • Utbilda personal i mikrobiologi och omgivningshygien
  • Vara mikrobiologisk expert vid valideringsprocesser och agera valideringsledare
  • Skriva valideringsprogram och rapporter
  • Utarbeta och godkänna GMP-instruktioner
  • Genomföra ständiga förbättringar med hjälp av LEAN-verktyg
 

Vi förutsätter:
Du som söker har naturvetenskaplig högskoleexamen om 160p/240hp innehållande mikrobiologi/bakteriologi.

 

Du behöver vara initiativrik och ha förmåga att leda arbetsgrupper och hantera leveranser i flera parallella projekt. Du tar till dig ny information snabbt som du sedan implementerar i ditt arbete. Du har en utmärkt samarbetsförmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt på problem.

 

Framgångsfaktorer:
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med bakteriologi inom läkemedelstillverkning, sjukhusmiljö eller livsmedelsindustrin. Även arbete med renrum och aseptisk arbetsteknik är meriterande.

 

Arbetet innehåller rapportskrivning och informationsförmedling vilket kräver att du kan uttrycka dig mycket väl, muntligt såväl som skriftligt på både svenska och engelska. Erfarenhet av att undervisa är meriterande då stort fokus ligger på att utbilda och förmedla kunskap.

AstraZeneca värderingar som anses vara viktigast i denna roll är:

·          Vi sätter patienten först

·          Vi gör det rätta

·          Vi ska bli bäst

Uppdragsgivare: Dfind Science & Engineering

Ort: Södertälje

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdag: 2018-04-27

Kontaktpersoner: Julia Gonzales; julia.gonzales@dfind.se

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden.

Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla!