Mikrobiolog till AstraZeneca i Södertälje

Publicerad:
2018-10-15
Ort:
Södertälje, Stockholms län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201163196
Sista ansökningsdag:
2018-10-30
Kontakt:
Sofie Önnestam
Dfind Science & Engineering söker just nu kandidater till flera konsultuppdrag som Mikrobiolog för kvalitetssäkring av omgivningshygien till AstraZeneca i Södertälje. Uppdragen planeras starta så fort som möjligt och planeras pågå fram till 2019-10-31 med chanser till förlängning. Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Som konsult hos oss får du en trygg anställning med kollektivavtal, fast månadslön och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar, ITP-pension och friskvårdsbidrag.

Vi ordnar olika event och utbildningar för våra konsulter som möjliggör erfarenhetsutbyte, nätverkande och insyn i hur det är att arbeta i olika roller och företag. Hos oss får du en konsultchef som är engagerad i ditt uppdrag och din karriärsutveckling.

Mikrobiolog för kvalitetssäkring av omgivningshygien
Till avdelningen QA Mikrobiologi inom AstraZeneca, Sweden Operations i Södertälje, söker vi en mikrobiolog som ska arbeta med omgivningshygien.

QA Mikrobiologi bidrar med att mikrobiologiskt kvalitetssäkra omgivningshygien kring produktionen och påverkar därför alla våra produkter. Rollen ger dig möjlighet att påverka och förbättra inom ett mycket viktigt område. AstraZenecas storlek liksom faktumet att QA mikrobiologi stöttar samtliga fabriker inom Sweden Operations i Södertälje gör att utvecklingsmöjligheterna är goda för dig som är målmedveten och vill lära dig. Som en del av kvalitetsorganisationen representerar du kunden och företagets intressen samtidigt. Det gör dig till en nyckelperson som skyddar våra produkter, tillverkningstillstånd och i slutändan även patienter.

Ditt uppdrag
Som omgivningshygieniker på Mikrobiologiavdelningen kommer du att ansvara för mikrobiologiska miljö- och processkontroller. Du kommer att tillhöra en av de två grupper som arbetar med omgivningshygien, dessa grupper har ett nära samarbete. Andra viktiga samarbetspartners för dig är produktionen och andra stödfunktioner som kvalitetssäkring och processteknik.

Din roll
Arbetet som omgivningshygieniker innebär att du arbetar med frågeställningar från flera av tillverkningens olika fabriker samtidigt, därför behöver du hålla en struktur i arbetet men ändå kunna vara flexibel om förutsättningarna ändras. Rollen innefattar även att bidra till att ständigt förbättra verksamheten för att få flödet att fungera på bästa sätt.

Andra exempel på arbetsuppgifter är att:

  • Utreda kvalitetsavvikelser i produktionsprocesser
  • Medverka vid utbildning av personal i mikrobiologi/produktionshygien
  • Provta och sammanställa mikrobiologiska resultat
  • Medverka i och leda verksamhetsprojekt och valideringar
  • Företräda avdelningen vid interna och externa inspektioner
Kompetenskrav

  • Naturvetenskaplig högskoleexamen innehållande bakteriologi och molekylärbiologi eller motsvarande erfarenhet som inhämtats från GMP-styrd verksamhet
  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med mikrobiologi
I denna roll kommer din ståndpunkt att utmanas och du behöver kunna motivera den på ett bra sätt. Du behöver kunna kommunicera övertygande och på ett ödmjukt vis.

Arbetet innehåller rapportskrivning och informationsförmedling vilket kräver att du kan uttrycka dig mycket väl, både muntligt och skriftligt, på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mikrobiologiska analyser inom kvalitetssäkrad laboratorieverksamhet, eller arbete med renrum och aseptisk arbetsteknik. Erfarenhet från arbete med LEAN är också en merit.

Uppdragsgivare: Dfind Science & Engineering

Ort: Södertälje

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdag: 2018-10-30, löpande urval

Kontaktpersoner: Sofie Önnestam, sofie.onnestam@dfind.se, 073 343 99 61

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden.

Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Dfind Science & Engineering ett auktoriserat bemanningsföretag via Almega och följer deras kollektivavtal.