Mikrobiolog till kvalitetskontroll på SOBI i Stockholm

Publicerad:
2018-04-16
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201140705
Sista ansökningsdag:
2018-04-23
Kontakt:
Rebecca Dovega
Telefonnummer:
072-547 99 19
Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag som fokuserar på att ta fram nya läkemedel mot sällsynta sjukdomar. De huvudsakliga terapiområdena är idag inflammation, genetiska sjukdomar och hemofili.

Kvalitetsavdelningen inom Sobi arbetar med kvalitetssäkring, frisläppning och analys av API och slutprodukt, både för kommersiell tillverkning och tillverkning av material för kliniska studier. Inom avdelningen finns flera sektioner varav QC Mikrobiologi svarar för den mikrobiologiska kontrollen vid produktionen, samt är en expertfunktion för mikrobiologiska frågeställningar på företaget. Vi söker nu en kollega med erfarenhet från mikrobiologisk kvalitetskontroll inom läkemedelsindustrin. Arbetet sker enligt GMP. Du kommer att ingå i en grupp med 7 medarbetare.

Analyser som ingår i laboratoriets ansvarsområden är omgivningshygien, bioburden, kontaminationskontroller, identifiering av mikroorganismer, endotoxinanalyser, analys av biologiska indikatorer, samt avläsning och hemkomstkontroller.

I tjänsten som Laboratorieingenjör QC Mikrobiologi ingår:

  • Analysarbete enligt givna analysmetoder och instruktioner
  • Avläsning, utvärdering och bedömning av resultat
  • Rapportering i LIMS
  • Självständigt planera det dagliga arbetet
  • Materialhantering och beredning
  • Avvikelsehantering/avvikelseutredningar
  • Upprätthålla analysmetoder
  • Instrument–och instruktionsansvar
  • Sammanställa rapporter
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning/universitetsutbildning med mikrobiologisk inriktning

eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av laborativt mikrobiologiskt och/eller produktionshygieniskt arbete. Du har erfarenhet av QC arbete inom GMP-reglerad verksamhet eller annan strikt reglerad verksamhet. Du har även erfarenhet av LIMS eller annat liknande system. Erfarenhet av bioburden-, omgivningshygien-, endotoxin analyser och kontaminations kontroller är meriterande men inget krav.

Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är nödvändiga.

Vi letar efter dig som trivs med praktiskt och administrativt arbete samt är van att arbeta efter givna instruktioner. För att lyckas i rollen är du strukturerad, noggrann och har förmågan att ta egna beslut. Vidare är du positiv, kommunikativ och har god samarbetsförmåga i kombination med integritet.

Du rapporterar till Manager QC Microbiology.

Omfattning: heltid

Sista ansökningsdag: 2018-04-23

För information: I den här rekryteringen samarbetar Sobi med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rebecca Dovega 072-547 99 19. Välkommen med din ansökan till www.dfind.se/science-engineering

Organisations-/företagsbeskrivning:
Sobi™ är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat på sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Intäkterna uppgick 2015 till 5,2 miljarder kronor och antalet anställda var cirka 760. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm. Ytterligare information finns på www.sobi.com