Processingenjör i Höganäs

Publicerad:
2018-04-09
Ort:
Höganäs, Skåne län
Kategori:
Produktion & processteknik
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201135942
Sista ansökningsdag:
2018-04-30
Kontakt:
Karolina Andersson
Telefonnummer:
0705-73 66 13
Vill du vara del av innovation, arbeta med grön energi och vara med och driftsätta Cortus Energys första anläggning? Läs då vidare. Cortus Energy bygger just nu sin första kommersiella anläggning i Höganäs och söker ett drivet team av Processingenjörer, som vill lära sig anläggningen och kunna bidra till att optimera den och framtida anläggningar världen över.

Tjänstens innehåll:
Vi söker dig som är i början av din ingenjörskarriär och som har ett intresse av att applicera dina teoretiska kunskaper även hands on. Inledningsvis kommer du att arbeta i nära samarbete med en processoperatör, följa ett 5-skift och ta del av processens alla faser, möjligheter och utmaningar. Du kommer att vara den tekniska förankringen för operatörerna, arbeta med värmeberäkningar, reglerkurvor, flöden med mera för att ge en bild av hur allt fungerar. Du får även möjlighet att vara en del av det team som sätter strukturen för alla beräkningar, dokumentation, miljötillstånd samt följa upp resultat och förändringar i den dagliga driften. Efter denna inledande period, som uppskattningsvis kommer att vara 12-18 månader, kommer du att vara en del av projekteringsteamet som är baserade i Kista och får möjlighet att arbeta där minimum 1-2 dagar i veckan för att föra kommande projekt framåt.

Kvalifikationer:
Vi tror att du är nyutexaminerad civilingenjör i kemiteknik, maskin, fysik, elektro eller energi, alternativt att du har arbetat något år efter din examen. Du har ett stort intresse för teknik och tycker om att arbeta praktiskt såväl som teoretiskt. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift och har du något mer språk med dig är detta meriterande.

Som person är du lösningsorienterad, prestigelös, stresstålig och innovativ. Du trivs med att arbeta i team och att löpande söka och ta till dig ny kunskap.

Uppdragsgivare: Cortus Energy

Antal tjänster: 5 st

Ort: Höganäs/Stockholm

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-04-30

I denna process samarbetar Cortus Energy med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karolina Andersson 0705-73 66 13.

Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så visa ditt intresse så snart du har möjlighet.

Välkommen med din ansökan!

Organisations-/företagsbeskrivning:
Cortus Energy är ett ungt och dynamiskt företag som tillhandahåller förnybara energilösningar som bygger på den patenterade WoodRoll®-tekniken. WoodRoll® är en unik och banbrytande teknik för grön energi baserad på förgasning av biomassa. Bolaget har idag en testanläggning i Köping. Samtidigt är man i byggfas av den första kommersiella anläggningen, 6 MW energigas, i Höganäs, Skåne. Woodroll® producerar energigas med en hög renhet.

Cortus Energy AB (http://www.cortusenergy.com/index.html) är ett företag med 20 personer anställda som tillhandahåller förnybar energi till kraft-, industri- och fordonsapplikationer. Genom den kostnadseffektiva Woodroll-teknologin, förgasning av biomassa, levereras ren och förnybar energi genom anläggningar på plats. Cortus Energy AB har sedan starten 2006 vunnit flertalet priser för Woodroll-tekniken och företaget har som mål att bli den ledande leverantören av ren energi. Större delen av marknaden ligger i Norden, EU, Japan samt Nordamerika och man ser stor potential i att även expandera i Sydafrika, Indien, Brasilien och Kina.

Sökord: Processingenjör, nyutexaminerad civilingenjör, process, ingenjör