Produkt- och utvecklingschef till Jästbolaget i Sollentuna

Publicerad:
2018-06-08
Ort:
Sollentuna, Stockholms län
Kategori:
FoU & produktutveckling
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201149961
Sista ansökningsdag:
2018-07-02
Kontakt:
Rebecca Dovega
Telefonnummer:
072-547 99 19
Vill du vara med på en spännande resa i ett företag som satsar på produktutveckling och nya applikationer av sina nuvarande produkter? Har du erfarenhet av produktutveckling och projektledning? Det här kan vara något för dig.

Jästbolaget söker en produkt- och utvecklingschef till utvecklingsgruppen. Som produktutvecklare är du ansvarig för att ta fram nya produkter och applikationer genom att skapa, expandera och vidmakthålla ett kontaktnät med potentiella samarbetspartners som forskare, universitet eller idékreatörer, De nya produkterna tillverkas, legotillverkas eller marknadsförs under Jästbolagets varumärke eller ingår som ingrediens i andras produkter.

Rollen innebär att du som produktutvecklare omvärldsbevakar vad som händer på området kring teknologi på processområdet för att kunna hitta intressanta utvecklingsprojekt för Jästbolaget.

I rollen ingår det också att operativt leda en grupp på fyra utvecklingsingenjörer. Det innebär att i det dagliga fördela arbetsuppgifter och leda arbetet med processutveckling.

Kvalifikationer:
Du är högskole- eller civilingenjör inom bioteknik, biokemi eller motsvarande, du är med fördel disputerad. Du har industriell erfarenhet av produktutveckling samt arbete inom processindustrin, gärna inom läkemedelsindustrin där du jobbat med odling och fermentering. Det är meriterande om du redan har ett stort kontaktnät inom akademin. Du har dokumenterad erfarenhet att leda andra. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med och koordinera andra. Du har en förmåga att skapa kontakter och affärsmöjligheter med både industri och akademi, i Sverige och utomlands samt har intresse för industriella tillämpningar och har förmåga att omsätta forskningsresultat till nytta för industrin.

Omfattning: heltid

Sista ansökningsdag: 2018-06-21

För information: I den här rekryteringen samarbetar Jästbolaget med Dfind Science & Engineering, för frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rebecca Dovega 072-547 99 19. Ansök via dfind.se/science-engineering

Organisations-/företagsbeskrivning:
Jästbolaget är Nordens största jästtillverkare och våra produkter är marknadsledande på den svenska och norska marknaden. Jästtillverkning är en avancerad biokemisk process som sker i en högt automatiserad anläggning i Rotebro utanför Stockholm. Med lång erfarenhet och skickliga anställda producerar vi olika sorters jäst av hög kvalitet för bakning och vintillverkning. Vi bedriver ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram nya produkter och applikationer. Orkla Food Ingredients äger Jästbolaget och flera andra livsmedelsföretag som tillsammans är Nordens ledande utvecklare, producenter och distributör av bakingredienser. Orkla Food Ingredients omsätter ca 6,5 mdr NOK, har ca 2400 anställda och ingår i Orkla AS som är noterad på Oslobörsen.