Produktspecialist med naturvetenskaplig bakgrund, Ramcon

Publicerad:
2018-12-16
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201186164
Sista ansökningsdag:
2018-12-21
Kontakt:
Susanne Lindman
Telefonnummer:
072 9889429
Har du naturvetenskaplig bakgrund och brinner för försäljning av analysinstrument och laboratorielösningar? Vill du vara med på en framgångsresa och bidra till RAMCON’s fortsatta utveckling och tillväxt? Då kan du vara den vi söker!

Ramcon söker till sitt svenska team dig som vill utvecklas som Produkt- och applikationsspecialist. Har du en naturvetenskaplig bakgrund och brinner för att försäljning och att hitta rätt lösningar till våra kunder är det helt klart dig vi söker. Du utgår från Ramcons kontor i Göteborg och besöker främst våra kunder runt om i Sverige, men ibland även kunder i Norge och i Finland. Du erbjuds en utvecklande roll med frihet under ansvar där du får chansen att arbeta med spännande produkter i ett företag som växer kraftigt.

Som Produkt- och applikationsspecialist arbetar du aktivt för ökad försäljning av Ramcons produkter, både genom nykundsbearbetning och genom utveckling av befintliga kunder. Ramcons produkter riktar sig främst mot laboratorieverksamhet inom Life Science, sjukvård, forskningsinstitut, tillverkande industri samt kemiteknik. Som Produktspecialist jobbar du både självständigt och i team. Du kommer att fokusera på utrustning och mjukvara till cellodling, inklusive online och offline analyser, men representerar förstås hela Ramcons produktportfölj i kundmötet. Ramcon arbetar kontinuerligt med att utvärdera och uppdatera sin produktportfölj och det är viktigt att du har förmåga och intresse av att sätta dig in i nya produktområden. Med din vetenskapliga bakgrund, ditt tekniska intresse och din branschförståelse skapar du förtroende hos våra kunder som gör skillnad och som bidrar till deras framgång!

Du rapporterar till Försäljningschefen i Danmark. Tjänsten är tillsvidare och på heltid med start så snart som möjligt.

Uppdragsgivare: Ramcon

Ort: Göteborg

Vi söker dig som är Bsc/Msc med inriktning mot exempelvis Cellbiologi, Bioteknik, Molekylärbiologi eller liknande. Alternativt har du motsvarande arbetserfarenhet som Produktspecialist i branschen. Du behärskar svenska och engelska, flytande i både tal och skrift och du bor företrädelsevis i Göteborgsregionen. Datorvana och körkort är ett krav. Vi förutsätter förstås att du har möjlighet att resa. Resorna är i huvudsak förlagda inom Sverige men även resor till Norge och Finland förekommer. Uppskattningsvis behöver du räkna med 1-2 övernattningar per vecka.

För att lyckas i tjänsten har du ett brinnande intresse för försäljning och har du tidigare erfarenhet av försäljning är det ett stort plus. I urvalet lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker en tävlingsinriktad lagspelare med säljande personlighet som är angelägen om att nå resultat! Det är viktigt att du är nyfiken på att lära dig nya saker och har hög energinivå och stort engagemang i ditt arbete. God kommunikationsförmåga och affärsmässighet är en förutsättning för att lyckas i rollen liksom förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt, både självständigt och i team. Är detta du?

Ramcon erbjuder stor frihet under ansvar där du självständigt planerar ditt arbete och dina resor till våra kunder. Du får möjlighet att arbeta med en bred produktportfölj och med tekniskt avancerade produkter och goda arbetsvillkor.

RAMCON är en nordisk distributör av analysinstrument och laboratorielösningar till kunder inom bland annat industri, Life Science, sjukvård, kemiteknik och forskningsinstitut. Ramcon samarbetar med flera leverantörer och erbjuder ett brett sortiment av analysinstrument, produkter och reagenser. Ramcons huvudkontor ligger i Köpenhamn, ytterligare kontor finns i Vejle och i Göteborg/Mölndal i dagsläget. Bland våra samarbetspartners finns Beckman Coulter, Rigaku, Sciex Separation, Nikon, SPEX, Baker Ruskinn, Thermo Scientific, SecureCell, Aber Instruments, Buglab, Biostream, Surface Measurement Systems och Elementar. Läs mer på www.ramcon.se.

Rekryteringen sker i samarbete med Dfind Science & Engineering och ansvarig Rekryteringskonsult Susanne Lindman, 072-988 94 29. Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan, så snart som möjligt, dock senast den 21 december 2018.