Produktspecialist med naturvetenskaplig bakgrund till Ramcon i Göteborg

Publicerad:
2018-07-21
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201160279
Sista ansökningsdag:
2018-08-12
Kontakt:
Susanne Lindman
Telefonnummer:
072 9889429
Har du naturvetenskaplig bakgrund och brinner för försäljning av analysinstrument och laboratorielösningar? Vill du vara med på en framgångsresa och bidra till RAMCON’s fortsatta utveckling och tillväxt? Då kan du vara den vi söker!
Ramcon söker nu en driven Produktspecialist med naturvetenskaplig bakgrund till sitt svenska team. Du utgår från Ramcons kontor i Göteborg och besöker främst våra kunder runt om i Sverige, men ibland även kunder i Norge och i Finland. Du erbjuds en utvecklande roll med frihet under ansvar där du får chansen att arbeta med spännande produkter i ett företag som växer kraftigt.

Som Produktspecialist arbetar du aktivt för ökad försäljning av Ramcon’s produkter, både genom nykundsbearbetning och genom utveckling av befintliga kunder. Ramcon’s produkter riktar sig främst mot laboratorieverksamhet inom Life Science, kemiteknik, sjukvård, forskningsinstitut och tillverkande industri. Som Produktspecialist jobbar du både självständigt och i team. Du kommer att fokusera på analysinstrument för partikelkarakterisering från Beckman Coulter och på kapillär elektrofores från Sciex, men representerar förstås hela Ramcons produktportfölj i kundmötet. Ramcon arbetar kontinuerligt med att utvärdera och uppdatera sin produktportfölj och det är viktigt att du har förmåga och intresse av att sätta dig in i nya produktområden. Med din vetenskapliga bakgrund, ditt tekniska intresse och din branschförståelse skapar du förtroende hos våra kunder som gör skillnad och som bidrar till deras framgång!

Du rapporterar till Försäljningschefen i Göteborg.

Uppdragsgivare: Ramcon

Ort: Göteborg

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med start så snart som möjligt.

Vi söker dig som är Bsc/Msc med inriktning mot exempelvis Kemi, Kemiteknik, Bioteknik, Molekylärbiologi, Cellbiologi eller liknande. Alternativt har du motsvarande arbetserfarenhet som Produktspecialist i branschen. Du behärskar svenska och engelska, flytande i både tal och skrift och du bor företrädelsevis i Göteborgsregionen. Datorvana och körkort är ett krav. Vi förutsätter förstås att du har möjlighet att resa. Resorna är i huvudsak förlagda inom Sverige men även resor till Norge och Finland förekommer. Uppskattningsvis behöver du räkna med 1-2 övernattningar per vecka.

För att lyckas i tjänsten har du ett brinnande intresse för försäljning och har du tidigare erfarenhet av försäljning är det ett stort plus. I urvalet lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker en tävlingsinriktad lagspelare med säljande personlighet som är angelägen om att nå resultat! Det är viktigt att du är nyfiken på att lära dig nya saker och har hög energinivå och stort engagemang i ditt arbete. God kommunikationsförmåga och affärsmässighet är en förutsättning för att lyckas i rollen liksom förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt, både självständigt och i team. Är detta du?

Ramcon erbjuder stor frihet under ansvar där du självständigt planerar ditt arbete och dina resor till våra kunder. Du får möjlighet att arbeta med en bred produktportfölj och med tekniskt avancerade produkter och goda arbetsvillkor.

RAMCON är en nordisk distributör av analysinstrument och laboratorielösningar till kunder inom bland annat industri, Life Science, sjukvård, kemiteknik och forskningsinstitut. Ramcon samarbetar med flera leverantörer och erbjuder ett brett sortiment av analysinstrument, produkter och reagenser. Ramcons huvudkontor ligger i Köpenhamn, ytterligare kontor finns i Vejle och i Göteborg/Mölndal i dagsläget. Bland våra samarbetspartners finns Beckman Coulter, Rigaku, Sciex Separation, Essen Bio Science, SPEX, Surface Measurement Systems och Elementar. Läs mer på www.ramcon.se.

Rekryteringen sker i samarbete med Dfind Science & Engineering och ansvarig Rekryteringskonsult Susanne Lindman, 072-988 94 29. Vi gör ett uppehåll i rekryteringsarbetet under veckorna 28-32 men ser gärna att du laddar upp din intresseanmälan redan nu. Dock senast den 12:e augusti 2018.