Produktutvecklare med sinne för statistik till Mercodia

Publicerad:
2018-12-13
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201186863
Sista ansökningsdag:
2019-01-13
Kontakt:
Summer Lovlinger
Mercodia är ett biotech-företag i forskningens framkant och en ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa ELISA-kit specialiserade på området för metaboliska sjukdomar. Företaget söker nu en produktutvecklare till FoU-enheten, Utveckling- och Produktsupportgruppen. Du erbjuds en spännande och varierad tjänst på ett företag som strävar efter att ge alla anställda utmanade och stimulerande uppgifter samt en delad entusiasm i arbetet mot gemensamma mål.

Gruppen för Utveckling- och Produktsupport ansvarar för konstruktionsansvar, Corrective and Preventive Actions (CAPA), Technical support, Complaints samt statistik som bidrar till att kunder använder sig av Mercodias produkter på bästa sätt. Produktutvecklaren kan vid behov ingå i produktutvecklingsprojekt med fokus på produktionsetableringen samt projekt som syftar till förbättringar av befintliga produkter.

Som produktutvecklare inom gruppen Utveckling- och Produktsupport blir dina primära uppgifter att planera, utföra och rapportera arbetet i utvecklingsprojekt. För FoU- och produktionsavdelningens räkning utför du statistiska analyser, beräkningar samt tolkar resultat. Du deltar även i det kontinuerliga och övergripande förbättringsarbetet med bland annat produkt- och metodutveckling inom FoU-avdelningen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med ingenjör eller naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen inom biokemi, bioteknik eller biomedicin med stort intresse för matematik och statistik med viljan att omsätta detta i praktiken. Har du även kunskap om immunoassay-utveckling och ELISA-teknik är detta meriterande.

Tjänsten innefattar parallella projekt och arbetsuppgifter vilket kräver ett flexibelt, planerande och strukturerat arbetssätt. Som person är du ansvarstagande, noggrann och lösningsorienterad. För tjänsten är det viktigt med förmågan att agera självständigt och kritiskt kunna granska information samt dra nyanserade slutsatser. Du arbetar nära dina kollegor samt har kontakt med andra funktioner inom företaget vilket kräver en god samarbetsförmåga. Det förutsätts att du även uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Mercodia lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Medarbetarna ser gärna att du är utvecklingsbenägen i sättet att vara och har en vilja att jobba i ett företag med stark värdegrund. Mercodia arbetar kontinuerligt med öppenhet, självreflektion och har ett prestationsorienterat synsätt för att nå engagemang och delaktighet i organisationen.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Mercodia AB grundades i Uppsala 1991 och är idag en internationellt ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa immunoassays. Företaget är specialiserat på produkter för grund- och klinisk forskning inom områdena diabetes, fetma och hjärt-kärlsjukdom. Mercodia utför även tjänster inom bioanalys, uppdragsutveckling samt uppdragsproduktion. Från sitt huvudkontor i Uppsala, samt dotterbolag i USA och Frankrike, förser Mercodia den inhemska och internationella marknaden med sina produkter och tjänster, där 90% går på export till ca 100 länder. www.mercodia.com.

Uppdragsgivare: Mercodia AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid. 6 månaders provanställning tillämpas.

Sista ansökningsdag: 13 januari 2019, urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Mercodia med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 073-315 48 38. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering senast 13 januari.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Rekryteringsprocessen
1. Ansvarig rekryterare gör ett första urval.

2. Om du anses vara kvalificerad för tjänsten blir du initialt kontaktad via telefon för en kortare telefonintervju.

3. Går du vidare från telefonintervjun träffar du i nästa steg ansvarig rekryterare på plats hos Dfind. Du kommer inför intervjumötet utföra ett personlighets- och problemlösningstest. Testerna syftar till att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ge kandidaterna en så rättvis bedömning som möjligt.

4. Efter det tredje steget har kandidaten möjligheten att gå vidare för en intervju hos Mercodia.