Produktutvecklare Mekanik till TYRI Sweden AB i Göteborg

Publicerad:
2018-07-21
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201157572
Sista ansökningsdag:
2018-08-12
Kontakt:
Susanne Lindman
Telefonnummer:
0729-889429
Är du en erfaren och kreativ Mekanikkonstruktör som vill arbeta inom ett hett område mot Globala världsledande OEM företag? Har du några års erfarenhet av produktutveckling och ritningsframställning i plast och pressgjuten aluminium? Då har vi en spännande möjlighet för dig!

TYRI:s produkter tillhör marknadens bredaste program av högeffektiva strålkastare till arbetsfordon. TYRI Lights fortsätter att växa och vi behöver en driven och idérik kollega inom mekanikkonstruktion. Till vårt R&D team bestående av engagerade och erfarna ingenjörer söker vi nu dig som vill utveckla och förbättra TYRI:S produkter gällande mekanikkomponenter. Hos oss får du arbeta med den allra senaste tekniken i en dynamisk miljö med en hög tekniknivå i nya fräscha lokaler där vi även har vår produktion. Vi arbetar i projektteam med både kundspecifika produkter och med produkter från vårt standardsortiment. Våra team samarbetar tätt med kunder och leverantörer och oftast ingår kollegor från både Elektronik, Mekanik och Optik-avdelningarna. Ibland jobbar vi även i projekt tillsammans med kollegorna i USA. Tätt samarbete med vår Kvalitets- och Förbättringsavdelning för att ständig förbättra våra befintliga produkter förekommer också. Produktutveckling av våra mekanikkomponenter sker främst i formsprutad plast och i pressgjuten aluminium. I jobbet ingår också en del resor till leverantörer och kunder som stöd till våra säljare vid kundbesök. Vi arbetar i dag i CAD-systemet SolidWorks. Du rapporterar till Global R&D manager.

Omfattning: heltid, tillvidareanställning

Din bakgrund:

  • BSc eller MSc Mechanical Engineering eller motsvarande relevant arbetserfarenhet inom mekanikkonstruktion
  • Minst 3 års erfarenhet av produktutveckling/ritningsframställning i framför allt plast men även i pressgjuten aluminium
  • Goda kunskaper i att använda 3D CAD verktyg som t.ex. SolidWorks, Catia V5, Siemens NX, Creo
  • Vana att arbeta i projektteam
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Har du erfarenhet av att arbeta i SolidWorks och är van att jobba med designytor ser vi det som meriterande. Om du har arbetat med mekanikkonstruktion inom Automotive/Heavy Vechicles är också det en fördel. För att lyckas i tjänsten är du en kreativ och idérik person som har lätt för att lösa tekniska problem. Du har god initiativförmåga och tycker om att samarbeta och att skapa goda relationer både internt och externt. Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift.

Vi erbjuder en rolig, flexibel och tekniskt avancerad arbetsplats i helt nya lokaler fylld av kompetenta kollegor och många intressanta kunder. Här får du möjligheten att bli expert inom ett hett område på ett av dom snabbast växande företagen i Sverige! Du får en gedigen introduktion och upplärning av senior expertis inom mekanik varvat med utbildning i Sverige och utomlands. Hos oss får du arbeta i en kvalificerad och produktionsnära miljö med snabba steg från idé till färdig produkt. Du får möjlighet att vara med i hela processen från kravspecifikation med kund till färdig produkt och att tillsammans med kollegor och specialister utveckla och förbättra TYRI:s produkter gällande mekanikkomponenter. Att långsiktig möta vår marknad med kvalitet, innovation och eftertanke är centralt för oss. Tjänsten är fast och på heltid med extra personalförmåner såsom flexibel arbetstid samt hälso- och pensionsförmåner.

TYRI Lights marknadsförs av TYRI Sweden AB och är ett av de snabbast växande företagen i Sverige 2017 med för närvarande ca 50 anställda. TYRI:s globala R & D avdelning finns i Göteborg. TYRI Lights erbjuder marknadens kanske bredaste program av högeffektiva strålkastare till arbetsfordon. Vi finns globalt i USA, England, Italien, Japan, Tyskland, Sydkorea, Brasilien, Ryssland, Norge. Alla produkter utvecklas i nära samarbete med våra kunder och vi använder oss av det senaste i teknik inom LED, Xenon och Halogen. Vi arbetar med alla ledande OEM-kunder samt även med eftermarknad. Bland våra kunder genom åren finns välkända globala och svenska företag såsom Caterpillar, Atlas Copco, Toyota, John Deere. www.tyri.se

PS. Är du nyfiken på dina nya kollegor? Smygkika här!

https://www.youtube.com/watch?v=b90S_8vFs8M&feature=youtu.be

Ansök idag och bli en del av TYRI Lights:
Rekryteringen sker i samarbete med Dfind Science & Engineering och ansvarig Rekryteringskonsult Susanne Lindman, 072-988 94 29. Vi gör ett uppehåll i rekryteringsarbetet under veckorna 28-32 men ser gärna att du laddar upp din intresseanmälan redan nu. Dock senast den 12:e augusti 2018.