Projektledare i Ekerö

Publicerad:
2018-06-29
Ort:
Ekerö, Stockholms län
Kategori:
Bygg, anläggning & fastighet
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201157086
Sista ansökningsdag:
2018-08-19
Kontakt:
Jan Smith
EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling! FASTIGHETSKONTORET inom Ekerö kommun har som uppgift att förvalta, bygga och utveckla kommunens verksamhetslokaler såsom förskolor, skolor, omsorgslokaler och boenden samt lokaler och anläggningar för idrott och kultur. Kontoret består i dagsläget av cirka 10 personer och har sin arbetsplats på Bryggavägen 110 i Ekerö i nya och trevliga lokaler. Förvaltningen sker genom två egna förvaltare som styr och följer upp upphandlade driftentreprenörer för byggnader, mark och utemiljöer. Förvaltarna har även beställaransvar för mindre projekt. Större ny- och ombyggnadsprojekt hanteras av en projektledningschef. På kontoret finns även administration i form av ekonomi och förvaltningstekniska utredningar. Kontoret leds av en fastighetschef.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Som byggprojektledare kommer du att arbeta brett med projekt-, projekterings- och byggledning. Du ansvarar för att på effektivt sätt driva beslutade investerings- och underhållsprojekt mot uppställda mål avseende funktion, kvalité, tid och kostnad. Projektledningsuppdraget omfattar hela processen, från utredning till besiktning och uppföljning.

Som sakkunnig inom ansvarsområdet genomför du kravställning som underlag för upphandlingar av entreprenader, konsulter och leverantörer. I arbetet ingår att leda och medverka vid bygg- och projektmöten för att säkerställa krav på leverans och ekonomi.

Du ansvarar för projektens ekonomi och för att inom givna tidsramar leverera underlag för budget, prognoser, uppföljning och samt analyser och övrig redovisning.

Arbetet sker i nära samarbete med intressenter inom kommunen, konsulter, leverantörer och entreprenörer samt med kollegor inom Fastighetskontoret.

Projektledaren rapporterar och arbetsleds av Fastighetskontorets projektledningschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller yrkeshögskoleutbildning inom fackområdet, enhögskoleutbildning inom samhällsbyggnad, bygg och anläggning eller fastighetsrätt ärmeriterande. Du har arbetslivserfarenhet som projektledare eller byggledare av större- och komplexa byggprojekt samt har mycket goda kunskaper inom fackområdet. Erfarenhet av att driva skolprojekt är meriterande. Tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor, och ställer därmed krav på utmärkta kommunikativa egenskaper. Vi ser att du har god kunskap om juridik och avtalsformer inom entreprenadområdet samt kännedom om LOU samt mycket goda kunskaper i MS Office. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt körkort är ett krav.

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som är ansvarstagande, strukturerad och målinriktad. Du kan självständigt driva våra projekt och har god samarbetsförmåga samt är en duktig kommunikatör.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Vi kommer att påbörja urval och intervjuer under ansökningstiden.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 19 augusti

För information: I denna rekrytering samarbetar Ekerö kommun med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Smith, 072-515 55 15. Notera att Jan har semester från den 29 juni till den 5 augusti.
Övrigt Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson:
Jan Smith
Dfind Science & Engineering
072-515 55 15