QC Analytiker i Malmö

Publicerad:
2018-07-12
Ort:
Malmö, Skåne län
Kategori:
Kemiteknik
Specialisering:
Analytical Chemist
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201158851
Sista ansökningsdag:
2018-08-08
Kontakt:
Sofie Backer
Telefonnummer:
072-9733382
Nu finns det en öppning för dig som QC Analytiker på Rechon Life Science. Som QC Analytiker får du möjlighet att ansvara för hela analysprocessen för våra kundprojekt.


Rechon Life Science är i tillväxtfas och planerar nu att fortsätta stärka organisationen med ytterligare QC Analytiker. Vi söker dig som önskar ett självständigt arbete där projekten är varierande och där du får möjlighet att vara projektledare och koordinera de analytiska frågeställningarna i utveckling av kliniska läkemedelsprojekt. Du kommer att arbeta i ett erfaret team där arbetssättet är noggrant, fullföljande och säkerställande. QC gruppens ansvarsområde är inom bland annat kontroll av råvaror, substans, produkt och förpackningsmaterial. Vid analys arbetar du efter pharmakopée-metoder eller kundutvecklade metoder. Arbetet utförs enligt GMP. I rollen som QC Analytiker kommer du att arbeta såväl praktiskt som administrativt. Du kommer att rapportera till Anna Löfqvist Svensson, Team Leader på QC kem.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utföra och rapportera kemiska tester på råvaror och halvfabrikat
  • Rutinanalys av kommersiella produkter
  • Kemiska analyser av produkter i utvecklingsfas
  • Analys av stabilitetsprover
  • Utredning och rapportering av avvikelser
  • Agera instrumentansvarig
  • Skriva analysprotokoll och kvalitetsrapporter
  • Utföra validering av analysmetoder
  • Skriva och överse SOPar
  • Om tidigare erfarenhet finns, kan koordinering av utvecklingsprojekts analyser och aktiviteter förekomma
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en akademisk bakgrund inom kemi, bioteknik eller motsvarande. Vi tror att du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av analys från läkemedelsindustrin. För att lyckas i rollen är det avgörande att du har god erfarenhet av analystekniker enligt HPLC/UPLC samt validering av analysmetoder såsom HPLC/GC metoder. Du har erfarenhet av att hantera och driva avvikelser, dokumentera analyser och sammanställa resultat. Du är även insatt i analys av läkemedel enligt GMP. För att vara framgångsrik i rollen som QC Analytiker har du tidigare arbetat självständigt med att lägga upp metodvalidering, skriva protokoll, utföra validering och rapportera enligt ICH guidelines. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. God datorvana är ett krav.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av frisättning/dissolution, FTIR, UV, titrering och GC, samt utfört analyser enligt Ph Eur, USP och JP. Om du tidigare har arbetat med att koordinera och leda analytiska frågeställningar i utveckling av kliniska läkemedelsprojekt är det en fördel. Det är önskvärt om du tidigare har utfört valideringsstudier på läkemedelsprodukter / API / intermediat, enligt ICH guidelines. Har du tidigare ansvarat för stabilitetsstudier, planerat studiens upplägg, skrivit valideringsprotokoll, utvärderat resultat och avvikelser samt skrivit stabilitetsrapport är detta meriterande.

Personliga egenskaper:
För att vara framgångsrik i rollen som QC Analytiker är det viktigt att vara noggrann, självständig och ansvarstagande. Du är driven, sätter höga mål och jobbar uthålligt för att uppnå dem. Du är angelägen om att hålla deadlines, slutföra analyserna och leverera data med hög kvalitet inom uppsatta tidsramar. Du har ett flexibelt förhållningssätt, då rollen kräver att snabbt kunna anpassa sig till nya omständigheter och att kunna prioritera om när ändringar i uppgifter uppstår. Eftersom du arbetar i team värdesätter vi att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. För att lyckas i rollen tror vi att ett högt strukturerat arbete är något som du trivs i.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-08-08, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Rechon Life Science med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Backer 072-973 33 82, sofie.backer@dfind.se eller Camilla Wern 073-343 60 98, camilla.wern@dfind.se fram till den 23 juli. För att ansöka, vänligen ladda upp din CV och personliga brev på www.dfind.se.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Rechon Life Science är ett läkemedelsföretag i Limhamn med ca 140 anställda. Våra specialiteter är aseptiska injektionspreparat samt nasala och orala sprayer. För mer information besök oss på www.rechon.com