Quality Assurance – Innovation & Development på Fresenius i Uppsala

Publicerad:
2018-05-14
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201111930
Sista ansökningsdag:
2018-05-28
Kontakt:
Summer Lovlinger
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserQuality Assurance – Innovation & Dat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.

I Uppsala utvecklas och produceras intravenösa näringslösningar för hela världen.

Fresenius Kabi i Uppsala söker en Quality Assurance (QA) specialist för att stärka kvalitetsfunktionen inom farmaceutisk utveckling. Som QA-specialist har du ett övergripande ansvar för att säkerställa kvalitetsstandarder inom farmaceutisk utveckling av parenterala nutritionprodukter och kombinationsprodukter.

Kvalitetsingenjörens ansvarsområden:
• Kvalitetsbedömning och godkännande av dokumentation inom produktutveckling (SOP, kvalificering, validering, m.m.).

• Driva riskanalyser.

• Översiktligt ansvar för kvalitetsfrågor kopplade till produktutveckling.

• Agera som representant i olika projektgrupper.

• Ansvara för change control, avvikelse och CAPA-ärenden.

• Agera som stödfunktion vid tekniköverföringar till produktionsanläggningar.

• Ansvara för leverantörshanteringsprocessen (Upprätta nödvändiga kvalitetsavtal, samordna globala inköp, vid tillämpliga fall stödja vid revisioner m.m.).

• Utbilda personal inom kvalitetsfrågor.

• Interagera med tvärfunktionella grupper inom förpackningsutveckling, formulering och analytisk utveckling, projektledning, marknadsföring, klinisk utveckling, kvalitetshantering, globala verksamheter, produktionsenheter och leverantörer m.fl.

• Stödja vid aktiviteter relaterade till interna och externa audits.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med akademisk utbildning inom naturvetenskap eller teknik. Vi ser gärna att du har minst tre års erfarenhet av att arbeta i en reglerad miljö inom läkemedels- och/eller medtechindustrin. Du har erfarenhet och kunskap av QA-arbete och de regelverkskrav rollen kan ställas inför. För att lyckas i rollen har du sedan tidigare arbetat med riskanalys. Meriterande är om du har tidigare erfarenheter av myndighetsinspektioner och leverantörsstyrning.

Som person är du ansvarsfull, självständig och driven. Då rollen innefattar många kontaktytor har du en nätverkande funktion som ställer höga krav på din kommunikationsförmåga. Du har förmågan att påverka andra och har lätt för att samarbeta i en internationell miljö med internationella projektgrupper. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har öga för detaljer, arbetar strukturerat och visar på god problemlösningsförmåga och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Uppdragsgivare: Fresenius Kabi

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid, 6 mån provanställning.

Sista ansökningsdag: 28 maj. OBS, intervjuer sker löpande. Tjänsten kan därför bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

För information: I denna rekrytering samarbetar Fresenius Kabi med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 073-315 48 38. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018-644 773 och Alf Niemi för SACO, 018-644 375.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Fresenius Kabi har mer än 35 000 anställda runt om i världen. År 2017 redovisade bolaget en omsättning på mer än 6 miljarder euro. Fresenius Kabi AG är ett helägt dotterbolag till Fresenius SE & Co. KGaA Healthcare Group.