Scientist inom Cellbiologi/Immunologi till BioArctic

Publicerad:
2019-01-08
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201194200
Sista ansökningsdag:
2019-01-25
Kontakt:
Patricia Torregrosa
Är du utbildad Cellbiolog eller Immunolog och intresserad av konsultuppdrag inom forskning och utveckling? Då kanske det här intresserar dig. Vi söker nu ytterligare en Scientist till BioArctic i Stockholm som är i behov av att stärka upp sin personalstyrka under 12 månader.

BioArctic är ett svenskt forskningsintensivt biofarmabolag med målsättning att utveckla nya behandlingar som angriper orsakerna till sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet. Dessa typer av behandlingar brukar kallas ”sjukdomsmodifierande”. De påverkar den underliggande sjukdomspatologin och kan förhoppningsvis stoppa eller påtagligt fördröja sjukdomsutvecklingen. Detta innebär ett stort paradigmskifte från dagens symtominriktade terapier.

Din Roll

I det här specifika konsultuppdraget kommer du bidra med kunskap inom cellbiologi och immunologi för att möjliggöra att utvecklingsarbetet fortskrider enligt övergripande bolagsstrategi. Arbetet sker övergripande i ett projektteam men där enskilda arbetsuppgifter genomförs självständigt. Arbetsmiljön på BioArctic är väldigt god och du får möjlighet att ta ett stort ansvar och bidra med dina expertkunskaper.
Exempel på arbetsuppgifter:

  • Aktivt bidra med praktisk och teoretisk kunskap inom immunologi, cellbiologi samt cell-och immuno-baserade metoder
  • Planera och utföra experimentellt arbete inom hybridom teknologi för framtagande av monoklonala antikroppar, samt cellodling och cell-och immuno-baserade analyser
  • Leverera studier och rapporter enligt överenskomna tidslinjer med projektledare och linjechefer
  • Proaktivt arbeta med projekten i alla faser och därmed bidra med input till strategiformulering och stop/go beslutspunkter i projekten
Du kommer rapportera till Director för In vivo Pharmacology.

Krav

För det här konsultuppdraget söker vi dig som har en MSc/BSc eller PhD. Utöver det är det nödvändigt att du har:

  • Goda kunskaper inom cell biologi och immunologi
  • Erfarenhet av cellodling och utveckling av cell-baserade metoder
  • Erfarenhet av immuno-baserade metoder (ELISA, MSD, Western blot, immunofluorescens, immunohistokemi)
  • God förmåga att kommunicera och presentera utfört arbete på engelska. Det är nödvändigt att tala och förstå grundläggande svenska.
Det är önskvärt om du har:

  • Kunskap om biologiska läkemedel och neurodegenerativa sjukdomar
  • Erfarenhet av hybridom teknologi, immunisering av möss och djurexperimentellt arbete och läkemedelsutveckling
För att lyckas i rollen är det av yttersta vikt att du är noggrann och självständig. Du ska vara prestigelös och inställd på konstruktivt teamarbete. Du ska ha god förmåga att planera, organisera och avrapportera eget arbete. Du har en stark samarbetsförmåga och stort engagemang i ditt arbete för att leverera maximalt värde till BioArctics projekt. Ytterligare har du god initiativförmåga och är ansvarstagande.

Tveka inte att ansöka om du tycker detta låter som ett spännande uppdrag för dig.
Kandidaturval sker kontinuerligt och vi fäster stor vikt på personlig lämplighet för detta uppdrag. Skicka in din ansökan på svenska då detta är arbetsspråket på arbetsplatsen. Observera att inga ansökningar tas emot via email.

Uppdragsgivare: Dfind Science & Engineering

Ort: Stockholm

Omfattning: Heltid, 12 månader

Sista ansökningsdag: 2019-01-25 OBS! Löpande urval så avvakta inte med att skicka in din ansökan.

För information: Patricia Torregrosa, patricia.torregrosa@dfind.se. Vid frågor, maila gärna.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden.

Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.