Scientist till BioArctic

Publicerad:
2019-01-11
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201194201
Sista ansökningsdag:
2019-01-25
Kontakt:
Patricia Torregrosa
Är du disputerad och vill fortsätta din karriär inom forskning och utveckling inom läkemedelsindustrin, då kanske den här rollen är intressant för dig! BioArctic behöver stärka upp sitt in-vitro Scientist team och vi söker därför nu en konsult för ett 12 månaders uppdrag.


Du blir en del av Dfind Science & Engineerings konsultteam i Mälardalen och får därmed möjlighet att bredda ditt nätverk inom Life Science industrin. Rollen innebär också att du får en Konsultchef som drivs av att bidra till din karriärutveckling samtidigt som du får kompetensutveckling och erfarenhet genom arbetet som konsult.

I det här uppdraget kommer du arbeta på BioArctic, ett svenskt forskningsintensivt biofarmabolag med målsättning att utveckla nya behandlingar som angriper orsakerna till sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet. Dessa typer av behandlingar brukar kallas ”sjukdomsmodifierande”. De påverkar den underliggande sjukdomspatologin och kan förhoppningsvis stoppa eller påtagligt fördröja sjukdomsutvecklingen. Detta innebär ett stort paradigmskifte från dagens symtominriktade terapier.

Din Roll
Du kommer att ingå ett större R&D team som arbetar med laborativ utveckling.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat omfatta:

 • Assay utveckling och validering av Immunologiska metoder och ELISA/MSD.
 • Antikroppsgenerering, småskalig produktion, karaktärisering och rening
 • Analysera m.h.a. proteinanalysmetoder, t.ex. Western Blot, ELISA och immunoprecipitering.
Krav
För att lyckas i rollen är det av yttersta vikt att du är noggrann och självständig. Du är prestigelös och inställd på konstruktivt teamarbete. Du ska ha god förmåga att planera, organisera och avrapportera eget arbete. Vi förutsätter god förmåga att kommunicera och presentera utfört arbete på engelska och svenska i tal och skrift.

Följande erfarenhet är nödvändig:

 • PhD inom relevant disciplin
 • God kunskap inom immunologiska metoder och analys via ELISA/MSD
 • God kunskap om Western Blot och immunoprecipitering
 • Goda kunskaper om antikroppar och protein-protein interaktioner
Önskvärda erfarenheter

 • Assay-utveckling och validering av ELISA/MSD
 • Provupparbetning och vävnadsextraktion
 • Bindningsanalys av antikroppar med Octet
 • Cellbaserade assays
 • Arbete med biologiska läkemedel i läkemedelsindustrin
 • Erfarenhet från arbete med neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimer och Parkinson
Du har en stark samarbetsförmåga och stort engagemang i ditt arbete för att leverera maximalt värde som konsult och till BioArctics projekt. Ytterligare har du god initiativförmåga och är ansvarstagande. Du kommer rapportera till Director för In vitro Pharmacology.

Tveka inte att ansöka om du tycker detta låter som en spännande uppdrag för dig!
Kandidaturval sker kontinuerligt och vi fäster stor vikt på personlig lämplighet för detta uppdrag. Skicka in din ansökan på svenska då detta är arbetsspråket på arbetsplatsen. Observera att inga ansökningar tas emot via e-mail.

Uppdragsgivare: Dfind Science & Engineering

Ort: Stockholm

Omfattning: Heltid, 12 månader med möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdag: 2019-01-25 OBS! Löpande urval så avvakta inte med att skicka in din ansökan.

För information: Patricia Torregrosa, patricia.torregrosa@dfind.se, vid frågor maila gärna.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter genom uppdrag hos våra utvecklings- forsknings- och produktionsintensiva kunder i Norden.
Vi tycker att det är viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Nyckelord: PhD, R&D, Forskning, Scientist, Immunologi, BioAssay, Life Science, Läkemedelsindustrin, Läkemedelsutveckling, Cell based assays