Sektionschef QC i Umeå

Publicerad:
2018-10-11
Ort:
Umeå, Västerbottens län
Kategori:
Apotekare
Specialisering:
Apotekare
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201168088
Sista ansökningsdag:
2018-10-21
Kontakt:
Peter Janson
Telefonnummer:
072-5883223
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelsutveckling och omsätter årligen ca 1,4 mdkr. APLs 591 medarbetare är verksamma vid fyra produktions- anläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extempore- läkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se

Om tjänsten
Avdelningen QC genomför kemiska, fysikaliska och mikrobiologiska kontroller på de läkemedel och läkemedelsnära produkter som tillverkas vid enheten. Laboratoriet utför även kontroll på råvaror samt ansvarar för kontroll av lokaler och vattensystem. Avdelningen består av 13 anställda, fördelade på grupperna analytisk kemi och mikrobiologi. Arbetet bedrivs enligt GMP och ställer höga krav på dokumentation och spårbarhet.
Som sektionschef är din huvuduppgift att leda, planera och prioritera arbetet på laboratoriet. Du ska genom ditt ledarskap skapa tydlig inriktning för både det operativa och verksamhetsutvecklande arbetet. En huvuduppgift är att utveckla individerna i verksamheten och säkerställa kompetensutveckling. Det tvärfunktionella samarbetet med övriga funktioner, grupper, specialister och chefer är också viktigt inom APL.

Arbetsuppgifter

 • Leda och planera verksamheten på kort och på lång sikt. Till din hjälp att planera det dagliga arbetet har du en teamledare i varje grupp.
 • Säkerställa att arbetet inom avdelningen bedrivs enligt gällande kvalitetssystem och myndighetskrav.
 • Säkerställa att arbetet på laboratoriet bedrivs enligt gällande miljö- och arbetsmiljölagstiftning.
 • Arbeta med ständiga förbättringar och att se till att arbetet bedrivs på ett standardiserat och kostnadseffektivts sätt.
 • Upprätta och följa upp avdelningens budget och investeringsplan.
 • Planeringssamtal och lönesamtal.
 • Säkerställa att medarbetarna har rätt kunskaper och utbildning för sina arbetsuppgifter samt att de utvecklas kontinuerligt.
 • Rekrytering.
Bakgrund och profil
Vi söker dig med akademisk utbildning med inriktning mot Kvalitet och med erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter. Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter i ledande befattning är detta starkt meriterande. Du behöver också ha god skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska.

Personliga egenskaper/kompetenser

 • Vi söker en resultat- och serviceinriktad person till den här tjänsten. Du är driven, självständig och modig, med stark förmåga att besluta, starta och leda.
 • Du är kommunikativ, förtroendeingivande och engagerande och har en förmåga att lätt skapa relationer och nätverk.
 • Du verkar genom andra och utvecklar andra. Du visar intresse och förståelse, sätter normer för beteende och delegerar arbetsuppgifter med tydlighet. Du motiverar andra och ger befogenhet, coachar, stödjer och ger möjlighet och stimulans till utveckling. Du lyssnar, rådfrågar och agerar proaktivt.
 • Du har analytisk förmåga och kan dra slutsatser om åtgärder och konsekvenser inom ansvarsområdet. Du drar nytta av andras expertis och sakkunskap inför beslut och analyserar data och informationskällor för att se mönster, samband. När inte det är tillräckligt söker du ytterligare information om, eller större förståelse av ett problem.
 • Du har förmågan att planera och organisera och sätter klart definierade mål. Du planerar aktiviteter och projekt i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande. Du utnyttjar tiden effektivt och identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter.
 • Du fokuserar på kundbehov och kundtillfredsställelse och övervakar och upprätthåller kvalitet och produktivitet samt överenskommen leveranstid. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt.
Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är de värderingar som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas hos oss bör dessa värderingar stämma in även på dig.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid (40 h) med placering i Umeå.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar APL med Dfind Science & Engineering. Välkommen med din ansökan senast 21 Oktober 2018. För ytterligare information, kontakta rekryteringskonsult Peter Janson, tel: 072-5883223, email: peter.janson@dfind.se