Sökes: Elektronikingenjör med gröna fingrar i Göteborg

Publicerad:
2018-11-01
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
El & elektronik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201182897
Sista ansökningsdag:
2018-11-22
Kontakt:
Rebecka Simonsson
Är du en elektroingenjör som vill arbeta i en kreativ och inspirerande miljö? Vill du arbeta med hela processen från idé till lanserad produkt? Detta är ett tillfälle för dig att bli en del av Sveriges näst snabbast växande teknikföretag!

Om Heliospectra
Heliospectra är marknadsledande inom LED-belysning för växthus avsett för kommersiella odlare och forskare. Vår vision - to empower growers to consistently and sustainably produce crops of the highest quality, etablerades för att öka effektiviteten av miljövänlig matproduktion med hjälp av intelligent LED-teknik och automationsprogram. Detta inkluderar att minska energikostnaderna, minska produktionsavfallet och producera högre kvalitetsgrödor som ser bättre ut, smakar bättre och håller längre. Företaget tillkännagavs som det näst snabbast växande teknologibolaget i Sverige av Deloitte 2017. När företaget nu växer söker Heliospectra en elektroingenjör inom produktutveckling. Du kommer att vara anställd av Dfind Science & Engineering men jobba på plats hos Heliospectra. Vid uppdragets slut är det hög sannolikhet att en permanent position kommer att erbjudas från vår kund.

Arbetsuppgifter
Heliospectra letar efter en elektroingenjör som kommer att arbeta med toppmoderna LED-hantverksarmaturer, produktutveckling och teknik. Den här personen kommer att ingå i fixturutvecklingslaget på Heliospectras huvudkontor i Göteborg. Rollen kräver en ingenjör med många strängar på sin lyra, som kommer att arbeta med att designa analoga och digitala kretsar, PCB-layout, debug-kretsar etc.

• Delta och leda elektrisk maskinvarudesign från koncept till produktion, inklusive kretsdesign, schematisk inmatning, PCB-layout och design, överföra till tillverkning, testning och dokumentation
• Arbeta med våra partnerföretag för att säkerställa snabba produktutvecklingscykler
• Assistera med felanalys och bestämning av korrigerande åtgärder för både produktutveckling och för 2nd line kundsupport
• Ge input till projektscheman. Se till att tilldelade uppgifter blir genomförda enligt process
• Utveckla anpassade PCB-designs för specifika kundprojekt
• Assistera i certifierings- och verifieringsprocesser som electrical technical lead

Krav
• B.Sc i elektroteknik, eller motsvarande. M.Sc är meriterande
• Minst 3 års erfarenhet av att arbeta inom elektroområdet
• Bakgrund i utvecklingen av mikroprocessorstyrd hårdvara och analog desingupplevelse
• Elektro-optisk komponentdesign och karaktäriseringserfarenhet, inklusive LED och fotodioder
• God kompetens av industristandard inom PCB designverktyg
• Erfarenhet inom 3D-designprogramvara som Solidworks och AGI 32
• God skriftlig och muntlig kommunikation på engelska med förmåga att förklara komplexa koncept och designfrågor till kollegor inom andra områden
• Erfarenhet av att hantera leverantörer lokalt och globalt
• Förmåga att driva projekt och arbeta självständigt

Erbjudande
På Heliospectra erbjuder vi globala utmaningar, personlig utveckling och en mångsidig arbetsmiljö. Vi är ett internationellt bolag med anställda från hela världen och kompletterar varandra när det kommer till utbildning och arbetslivserfarenhet. Detta har skapat en bra laganda och ett innovativt klimat med starkt kundfokus. Heliospectra HQ kontor ligger i nyrenoverade lokaler i Göteborgs Hamn, med utsikt över kanalen.

Ort: Göteborg
Omfattning: Konsult på heltid via Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdatum: 2018-11-22, urval och intervjuer hålls löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan utsatt datum, ansök därför så snart som möjligt.
För mer information: Kontakta Rebecka Simonsson för mer information rebecka.simonsson@dfind.se, +46729889439

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag som erbjuder en omväxlande karriär som konsult inom teknik och naturvetenskap. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och bygga CV genom olika uppdrag hos våra utvecklings-, forsknings- och produktionsintensiva kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef.

Vi är auktoriserade via Almega och följer deras kollektivavtal. Vi har dessutom förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort.

Välkommen till oss för en omväxlande och trygg karriär som konsult.