SQA medarbetare Auditör till APL i Göteborg

Publicerad:
2018-10-11
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201174042
Sista ansökningsdag:
2018-10-24
Kontakt:
Susanne Lindman
Telefonnummer:
072 9889429
Har du erfarenhet av leverantörsaudits från läkemedelsindustrin? Vill du bidra till effektiva kvalitetsprocesser och kvalitetssäkring på ett spännande företag under stark utveckling? Trivs du i internationella miljöer och tycker om att resa? Då är tjänsten som SQA Auditör på APL för dig! APL utför högkvalitativa utvecklings-, laboratorie- och tillverkningstjänster till företag inom Life Science branschen samt utvecklar och tillverkar extemporeläkemedel för den svenska sjukvårdens behov.

Som Supply Quality Assurance (SQA) på Apotek Produktion & Laboratorier (APL), kommer du genom ditt kvalitetsarbete med APL’s leverantörer att bidra till Supply organisationens övergripande ansvar att förse APL med insatsmaterial (råvaru- och förpackningsmaterial) för läkemedelstillverkning till rätt pris, kvalitet och i rätt tid. Du är en viktig del av revisions- och inspektionsarbetet och kommer att vara APLs ansikte ut mot våra leverantörer. Fokus för tjänsten är auditering av APLs leverantörer av insatsmaterial samt tjänsteleverantörer för att verifiera att de uppfyller kvalitetskrav så som GMP och ISO-krav. Våra leverantörer finns över hela världen, de flesta i Europa, men många även i Asien i och USA.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Auditering av leverantörer - Självständigt boka ut dig på och genomföra inspektioner hos leverantörer och tillverkare av insatsmaterial
  • Skriva rapporter från inspektionen inom anvisad tid
  • Ta in korrigerande åtgärder för avvikelser från leverantören och komma med förslag till förbättringar
  • Samarbeta med Inköp och med personal som arbetar med leverantörsbedömningar
  • Skapa relationer, bedöma och kvalitetssäkra APL’s leverantörer i supplykedjan
  • Aktivt delta i och driva ständigt förbättringsarbete av kvalitetssystem och processer
  • QA-representant i interna projekt
Med frihet under ansvar förväntas du själv planera dina resor och revisioner hos våra leverantörer. För att lyckas i tjänsten är det nödvändigt att du har möjlighet att vara på resande fot ca 80 dagar per år. På sikt kan även internrevisioner komma att inkluderas i tjänsten.

APL erbjuder omväxlande arbetsuppgifter med ständigt nya utmaningar på ett stabilt företag i stark utveckling! Tjänsten är placerad i Göteborg och vi föredrar att du utgår därifrån. Placering i Malmö kan eventuellt vara möjlig. Du rapporterar till gruppchef för QA Supply.

Omfattning: Tjänsten är på heltid, tillsvidare, med start efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2018-10-24, tjänsten kan komma att tillsättas tidigare så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar APL med Dfind Science & Engineering. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Susanne Lindman, 072-988 94 29. Ansök via dfind.se/science-engineering.

Kvalifikationer:

Du har relevant akademisk utbildning inom t.ex. naturvetenskap, kemi, kvalitets- och processutveckling eller farmakologi. Har du flera års erfarenhet av arbete som auditör inom GMP, medicinteknik eller livsmedel är det en stor fördel. Vi förutsätter att du behärskar engelska och svenska i tal och skrift, har du fler språkkunskaper ser vi det som positivt. Det är också en fördel om du är van att skriva rapporter, samt innehar B körkort.

Som person är du självgående och drivande och kan planera ditt eget arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt och är noggrann samtidigt som du har kan prioritera och ta beslut. Du kommer att möta många olika människor i olika organisationer och kulturer, varför det är viktigt att du tycker om att prata med nya människor, är öppen och kommunikativ. Det är också viktigt att du tycker om att arbeta i team då arbetet även består av att internt samarbete med kollegor. Viktiga ledord för medarbetare inom APL är affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande.

Apotek Produktion och Laboratorier (APL), är en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser inom utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelsutveckling och omsätter ca 1,1 mdkr. APLs 500 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige; Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö, samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. APL erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. APL har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt ISO standard.

Läs gärna mer på www.apl.se

Varmt välkommen med din ansökan!