Sr Quality Specialist till Stability & Transfer på Cepheid i Solna

Publicerad:
2018-07-06
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201159824
Sista ansökningsdag:
2018-08-06
Kontakt:
Ellinor Crafoord
Telefonnummer:
073-343 45 02
Stability och transfergruppen består idag av sju personer som tillsammans ansvarar för att genomföra stabilitetsstudier samt bidra med expertis vid frågor som rör våra befintliga produkter och vid utveckling av nya produkter.

Som Sr Quality Specialist kommer du ha en central roll i att bidra med expertis kring våra produkter och upprätta strategier för stabilitetsstudier vid utveckling av nya produkter samt vid större ändringar som rör våra befintliga produkter. Som representant för Stability & Transfer i de globala utvecklingsprojekten kommer du att ansvara för att upprätta stabilitetsstudier, skriva stabilitetsplaner och rapporter, granska dokumentation samt bidra med expertis vid tex framtagande av metoder och testmetodvalidering. Du kommer även att bidra med expertis vid utredningar och valideringar samt ta fram underlag för registreringar. Arbetet sker i nära samarbete med vår forskningsavdelning, Quality Control, Failure Investigation, Regulatory Affairs och Quality Assurance.

Cepheid är ett snabbt växande bolag inom molekylär diagnostik. De är nu i en expansionsfas och letar nya talanger till flera olika avdelningar. Här har du möjlighet att växa och utvecklas.

Kvalifikationer:

  • PhD inom molekylärbiologi (eller motsvarande) med mer än 3 års arbetslivserfarenhet alternativt en MSc i molekylärbiologi (eller motsvarande) med mer än 5 års arbetslivserfarenhet
  • Mycket goda kunskaper och praktisk erfarenhet av realtids-PCR
  • Goda kunskaper inom statistisk och dataanalys
  • Erfarenhet och goda kunskaper inom kvalitetsstyrd verksamhet (ISO eller GMP)
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Meriterande:

  • Erfarenhet av stabilitetsstudier
  • Erfarenhet av metodutveckling inom realtids-PCR
  • Erfarenhet av att arbeta i globala projekt
För att lyckas i rollen som Sr Quality Specialist krävs en god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska och engelska väl, i både tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta, är drivande, flexibel och kan fatta beslut. Att du är noggrann och förstår vikten av spårbarhet och dokumentation ser vi som en självklarhet.

Sista ansökningsdag: 6 augusti 2018, löpande hantering av ansökningar

Information: I den här rekryteringen samarbetar Cepheid med Dfind Science & Engineering, för frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellinor Crafoord 073-343 45 02. Ansök via dfind.se/science-engineering. Då urval sker löpande kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!