Supply Chain Manager till spännande företag under expansion!

Publicerad:
2019-05-13
Ort:
Nyköping, Södermanlands län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201215156
Sista ansökningsdag:
2019-06-02
Kontakt:
Heidi Pettersson
Telefonnummer:
+46768560104
Vi söker nu en erfaren Supply Chain Manager som vill ta nästa steg i karriären och arbeta på ett spännande företag under tillväxt!! Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av inköp och logistik och som vill vara med och utveckla och ta företagets inköps- och logistikprocesser till nästa nivå. Om du trivs i en ledarroll, drivs av förbättringsarbete och vill få chansen att påverka och sätta din prägel på både din egen och företagets utveckling så kan detta vara tjänsten för dig!

Om MediRox
Medirox AB utvecklar, tillverkar och säljer reagens och kontroller för In Vitro Diagnostik (IVD) inom koagulationsområdet med global försäljning. Bolaget har 24 anställda fördelade på produktionsenheten i Studsvik utanför Nyköping, utvecklingsverksamheten vid Linköpings Universitetssjukhus och säljkontoret i centrala Stockholm. Denna tjänst som Chef för inköp och logistik är placerad i Studsvik.

På MediRox värdesätter man en god arbetsmiljö och hög kvalité. Det finns goda möjligheter för dig som vill vara med och påverka företagets utveckling.

Arbetsuppgifter
Som Chef för inköp och logistik kommer du leda företagets inköps- och logistikgrupp om idag 2 personer. Inom inköp kommer du att ha det strategiska inköpsansvaret och du kommer att jobba med leverantörsutveckling och optimering av inköpsprocessen. I inköpsansvaret ingår också att identifiera synergier och upparbeta gemensamma strategier med koncernbolaget Nordic Biomarker som ligger i Umeå.

Inom logistik har du det övergripande ansvaret för våra logistikprocesser gentemot kund. Du kommer att utveckla logistikprocesser för att möta marknadens krav på snabba och säkra leveranser på den internationella marknaden. Du kommer att vara företagets sakkunnig i import och exportfrågor gällande villkor och regelverk.

Du kommer rapportera till platschef i Studsvik och allt arbete kommer ske i nära samarbete med orderfunktionen, produktionschefen och kvalitetsavdelningen.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap, som ingenjör eller inom logistikområdet samt flerårig arbetslivserfarenhet inom inköp och exportlogistik. Tidigare erfarenhet som chef inom inköp och/eller logistik är starkt meriterande.

Tidigare erfarenhet av arbete med inköp och export av produkter inom IVD är ett plus men inget krav.

Datorkunskaper
Vi ser att du har goda kunskaper i Officepaketet samt erfarenhet från ett eller flera materialplaneringssystem. På MediRox använder man MONITOR och erfarenhet av detta system är ett plus.

Språk
Flytande kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift, är ett absolut krav för att kunna hantera arbetsuppgifterna.

Personliga egenskaper
Som person bör du ha ett starkt driv och förmågan att se och driva förbättringsarbete. Vi ser att du är ansvarstagande med en god förmåga att arbeta självständigt. Du tycker det är roligt med problemlösning och du är noggrann med en naturlig fallenhet för att strukturera upp processer. Du behöver vara prestigelös då det, i det lilla bolaget, ibland även krävs att man hugger in i det operativa arbetet. En god och ödmjuk kommunikativ förmåga samt en god samarbetsförmåga är andra nyckelegenskaper som är viktiga för att lyckas i tjänsten.

Uppdragsgivare: MediRox AB

Ort: Studsvik utanför Nyköping

Omfattning: heltid

Sista ansökningsdag: 2019-06-02. I och med att urval och intervjuer kommer ske löpande så kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tveka därför inte med att skicka in din ansökan!

För information: I den här rekryteringen samarbetar MediRox AB med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Heidi Pettersson 076-85 601 04. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering. Urval kommer att göras löpande så tveka inte att skicka in din ansökan.