Supportingenjör till Piab i Mölndal

Publicerad:
2018-04-17
Ort:
Mölndal, Västra Götalands län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201137236
Sista ansökningsdag:
2018-04-25
Kontakt:
Monica Willeborg
Vi söker dig som ser lösningar där andra ser hinder! Välkommen till oss!
Piab Ergonomic Handling Division utvecklar och producerar bl.a. Vaculex produkter som är världsledande inom lyftsystem baserade på vakuumteknik. Under de senaste 30 åren har Vaculex helhetslösningar levererats inom många branscher med höga krav på ergonomi, säkerhet och effektivitet. Produktutveckling, konstruktion och tillverkning sker i egen regi och ställer därför krav på innovativ personal med inre drivkraft. Vi tillverkar kundanpassade lösningar som ställer höga krav på vår supportorganisation som nu behöver förstärkas.

Som Supportingenjör hos oss kommer du arbeta nära vår säljorganisation för att utveckla och anpassa våra produkter utifrån våra kunders behov. Du arbetar med allt från att rita konceptlösningar i 3D, gör enklare beräkningar, skapar offertunderlag och är teknisk rådgivare till kunder och kollegor. Andra arbetsuppgifter som förekommer är t. ex. problemlösning för kundsupport, delaktig i framställning av manualer och processdokumentation, utvecklar processer samt deltar i andra förkommande arbetsuppgifter på avdelningen. Hos oss erbjuds du möjligheten att använda din tekniska kunskap och problemlösningsförmåga för att utveckla och förbättra våra produkter efter kunds behov. Vill du fortsätta att utvecklas i din ingenjörsroll i en tekniskt stöttande roll är detta tjänsten för dig!
Piab är ett innovativt bolag där beslutsvägarna är korta och trivsamheten hög. Du kommer att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt företag i en växande bransch. Du rapporterar till Sales Support Manager med placering på vårt kontor på Aminogatan 20 i Mölndal.

Uppdragsgivare: Piab, Ergonomic Handling Division

Ort: Mölndal

Sista ansökningsdag: 2018-04-25

Kvalifikationer:
Du har en teknisk bakgrund och har en förmåga att arbeta båda självständigt och i projektform, samt gillar att arbeta nära sälj, med utveckling och nära våra kunder för att lösa deras utmaningar. För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har en ingenjörsexamen med inriktning mot maskin, automation eller liknande. Du har lätt för att kommunicera teknik till olika personer. Körkort samt flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Rätt person är serviceinriktad, lösningsfokuserad, har en rådgivande och positiv attityd. Du har stort tekniskt intresse och är praktiskt lagd. Du har social kompetens och hanterar stressiga situationer på ett strukturerat och organiserat sätt. Hos Piab är din öppenhet och positiva syn på utveckling en nyckel till framgång.

I denna rekrytering samarbetar Piab med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Monica Willeborg på tel: 072-988 94 19 eller via e-post: monica.willeborg@dfind.se Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering senast den 25 april 2018.

Företagsbeskrivning:
Piab erbjuder smarta lösningar för en automatiserad värld och hjälper tusentals slutanvändare och maskintillverkare inom e-handelslogistik, livsmedel, läkemedel, bilindustri och andra tillverkningsindustrier med att förbättra energieffektivitet, produktivitet och arbetsmiljö. Piab är en global organisation som har dotterbolag och distributörer i närmare 70 länder, 430 anställda och drygt 1 miljard kronor i försäljning 2017. Genom att dra fördel av den pågående teknikutvecklingen inom automatisering och robotisering, och rikta in sig mot snabbväxande segment och geografier, är Piabs vision att bli den globala ledaren inom robotiserade grip- och förflyttningslösningar.

Ergonomic Handling Divisionen utvecklar och producerar Vaculex produkter som är världsledande inom lyftsystem baserade på vakuumteknik. Vår utveckling och produktion finns i Mölndal på Aminogatan 20. Läs gärna mer om oss på: www.vaculex.com samt www.piab.com