Teknisk säljare Malmö

Publicerad:
2019-02-21
Ort:
Malmö, Skåne län
Kategori:
Teknisk försäljning & marknadsföring
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201205175
Sista ansökningsdag:
2019-03-18
Kontakt:
Malin Jessen
Telefonnummer:
072-988 95 04
Är du nytänkande, ansvarstagande och serviceinriktad med stort tekniskt intresse? Vill du bli del av ett företag med gott rykte, god ekonomi och hög trivsel? Som teknisk säljare hos Lyma erbjuds du ett omväxlande och ansvarsfullt arbete med god möjlighet att utveckla rollen utefter din förmåga och motivation.

I en satsning för att ta mer mark i Danmark har Lyma Kemiteknik behov av en driven och teknikintresserad säljare. Här kommer du självständigt driva och förvalta försäljningsarbetet i landet. Du utgår från huvudkontoret i Arlöv (Malmö) och tjänsten innefattar återkommande dagsbesök över till Danmark och ca 2-3 resedygn per månad.

Arbetsbeskrivning
Lyma är specialiserade inom korrosiv och slitande flödesteknik och tillhandahåller det kompletta flödet. Som teknisk säljare konsulterar du dina kunder för att hjälpa dem uppnå optimala och skräddarsydda lösningar. Till din hjälp har du resten av organisationen samt våra leverantörer. Säljteamet består av 8 personer, både tekniska säljare och säljsupport. Vi är ett glatt gäng med gott samarbete vilket gör jobbet möjligt och roligt!

Du kommer att ha många kontaktytor både internt i organisationen och externt. Därför är det viktigt att du är öppen och hjälpsam samtidigt som du har en god relationsbyggande samt kommunikativ förmåga. Våra leverantörer finns runt om i hela världen och därför är det viktigt att du behärskar engelska väl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Försäljning och kundorderhantering
  • Dimensionering av pumpar, ventiler, rör och tankar enligt förfrågan från kund och säljare
  • Offerthantering
  • Uppföljning och koordinering av leveranser gentemot kunder och leverantörer
  • Internationell kontakt med kunder och leverantörer
  • Produktansvar
Som teknisk säljare hos Lyma blir du del av en tekniskt miljö där du erbjuds kompetenta kollegor samt intressanta projekt.

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du ett stort engagemang och en god förmåga att arbeta strukturerat och noggrant. Du driver ditt arbete effektivt och har lätt för att samarbeta. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Att etablera långsiktiga kundrelationer och säkerställa lösningar som korresponderar till kundens behov motiverar dig.

Det är avgörande att du är tekniskt kompetent och tekniskt intresserad. Då våra kunder främst finns inom processindustrin ser vi gärna att du har en högre utbildning med kemi- eller maskininriktning. Du måste tycka om försäljning och erfarenhet av relations-, konceptförsäljning mot industrin är meriterande.

Du har mycket god datavana, inte bara i MS Office, CRM- och affärssystem utan du är också intresserad av att knyta kontakter genom sociala medier och att använda digital marknadsföring. Du förstår danska samt hanterar skandinaviska och engelska språket obehindrat. B-körkort är ett krav.

Om Lyma Kemiteknik
Lyma är ett specialistföretag inom området flödesteknik, med ett omfattande sortiment av pumpar, ventiler, rörsystem, tankar och tillbehör för korrosiva och slitande applikationer. Våra kunder finns främst inom den skandinaviska processindustrin. Huvudkontoret med lager finns i Arlöv, Malmö och vi har säljkontor i Sverige och Norge.

Vi omsätter ca 65 milj. kr och har 14 anställda. Lyma ägs sedan 1999 av den börsnoterade handelskoncernen Indutrade AB och ingår i affärsområdet Flow Technology.

Sista ansökningsdag: 2019-03-18, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Lyma med Dfind Science & Engineering, för mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Malin Jessen, malin.jessen@dfind.se alt. tel. +46 729-88 95 04. För att ansöka, vänligen ladda upp din CV och personliga brev på www.dfind.se/science-engineering.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sökord: Teknisk säljare, Lyma Kemiteknik, Försäljning, Produktansvar, Pumpar, Ventiler, Danmark