Teknisk säljare OEM

Publicerad:
2019-05-14
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Teknisk försäljning & marknadsföring
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201217192
Sista ansökningsdag:
2019-05-31
Kontakt:
Åsa Vallin
Drivs du av försäljning, är tekniskt kunnig och ser möjligheter snarare än problem? Är du nyfiken, har ett stort kundfokus och vill var med och utveckla kundernas maskiner? Då kan tjänsten som Teknisk Säljare OEM på PMC Hydraulics vara helt rätt tjänst för dig!

PMC Hydraulics är Nordens ledande leverantör av kundanpassade hydrauliksystem till industrin. Som Teknisk Säljare hos oss blir din huvudsakliga arbetsuppgift att fokusera på försäljning av hydraulikkomponenter till olika OEM-kunder på den svenska marknaden. Tillsammans med våra kunder och med hjälp av våra partners, tar du fram hydrauliklösningar som gör kundernas maskiner bättre.

Arbetsuppgifterna är bl.a. att:

  • Aktivt bearbeta marknaden med hög närvaro hos befintliga och potentiella kunder
  • Hålla sig uppdaterad om marknadens behov och krav
  • Ansvara för förhandling av avtal och prisavtal
  • Upprätta marknadsplaner och ansvara för dess genomförande
  • Arbeta fram samt följa upp egen budget
Du arbetar strukturerat och målinriktat, planerar och bokar in nya kundbesök på regelbunden basis och med god framförhållning. Resande ingår därför som en naturlig del i arbetet.

Ditt driv samt din tekniska kunskap inom hydraulik eller närliggande områden är nyckelfaktorer för att lyckas med dessa affärer. PMC Hydraulics har och fortsätter att bygga en solid organisation, och som Teknisk Säljare kommer du att ingå i ett starkt team tillsammans med andra erfarna tekniska säljare och applikationsingenjörer.

Du rapporterar till vår Sales Manager och din placering sker vid något av kontoren i Umeå eller Stockholm, alternativt med kontor på hemorten.

Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll behöver du ha:

  • Teknisk högskoleutbildning (eller motsvarande erfarenhet) med inriktning mot hydraulik, mekanik eller elektronik
  • Erfarenhet av teknisk försäljning; gärna inom mekanisk industri eller inom någon närliggande bransch där bolagets nyckelkomponenter används
  • Erfarenhet av att arbeta i affärssystem (Microsoft Dynamics AX är meriterande)
  • Flytande engelska och svenska i såväl tal som skrift
  • Körkort B
Har du dessutom erfarenhet eller intresse av hydraulik är detta starkt meriterande.

Som person är du resultatorienterad, ansvarstagande, proaktiv och har ett stort kundfokus. Du drivs av att göra goda affärer, har en brett teknisk kunnande samt är en god kommunikatör. Detta gör att du på ett övertygande sätt kan diskutera möjliga lösningar med kunder från olika branscher samtidigt som du på bästa sätt kan förmedla kundnyttan med de produkter du marknadsför.

Vidare är du positiv och utåtriktad, ser hellre möjligheter än problem, och har förmågan att på ett naturligt och effektivt sätt bygga dina relationer med andra. Detta gör att du både kan hitta nya kunder och applikationer samtidigt som du vårdar och utvecklar redan befintliga.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar PMC Hydraulics med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Åsa Vallin på 0733434045.

PMC HYDRAULICS AB ingår i PMC Hydraulics Group som är Nordens ledande leverantör av hydrauliklösningar till industrin. Vårt erbjudande sträcker sig från konstruktion och design till färdiga hydrauliksystem och komponenter. Koncernens kompetens omfattar även elektromekanik och smörjlösningar, vilket ger en unik samlad kompetens för att erbjuda kunderna helhetslösningar.

PMC HYDRAULICS GROUP omsätter 1,0 miljarder kronor och har 400 anställda i flera länder i Europa och Asien. PMC Hydraulics Group är en del av Dacke Industri, som till 100 % ägs av Nordstjernan. Läs mer på www.pmchydraulics.com