Tillsynsutredare av marknadsföring till Läkemedelsverket i Uppsala

Publicerad:
2018-08-13
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201163142
Sista ansökningsdag:
2018-08-26
Kontakt:
Jenny Davidsson
Telefonnummer:
070-544 82 38
Läkemedelsverket och enheten Apotek och receptfri detaljhandel (ARD) söker nu en engagerad, noggrann och driven person med hög integritet till rollen som tillsynsutredare med fokus på marknadsföring av läkemedel.

Läkemedelsverket erbjuder dig här en spännande och utvecklande roll som tillsynsutredare och vi söker dig som inspireras av myndighetens uppdrag. Du vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket såväl internt som externt gentemot medborgare och våra intressenter. Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en inspirerande och lärorik miljö. Läkemedelsverkets löfte till dig, till sig och alla dess intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Enheten ARD ansvarar för tillsyn av apotek och receptfri detaljhandel samt tillsyn över läkemedelsreklam i media. På enheten arbetar 26 personer som är indelade i de olika funktionsområdena. Enheten söker nu en tillsynsutredare till gruppen marknadsföringstillsyn som idag består av totalt två personer.

OBS! Ansökan skall skickas in via Läkemedelsverkets hemsida. Se länk: https://lakemedelsverket.se/ledigajobb

Arbetsuppgifter
Din roll blir att söka upp och granska marknadsföring av läkemedel i olika media, riktad både till läkare/vårdinrättningar och till allmänheten samt att utreda om reklamen följer rådande EU-direktiv. Du jobbar mycket nära din närmsta kollega och bollar ofta och gärna synpunkter och tankar med denne samt med andra kollegor inom enheten för att tillvarata erfarenhet från andra verksamhetsområden. Då nya digitala marknadsföringskanaler ständigt uppkommer på marknaden jobbar du också flexibelt och nyfiket med att aktivt kartlägga detta område. Omvärlden är inom detta område just nu väldigt föränderlig, och du arbetar proaktivt för att följa med i utvecklingen.

Den största delen av din arbetstid tillbringas på kontoret, men i rollen ingår även en del externa föreläsningsuppdrag. Gruppen marknadsföringstillsyn ingår i enheten Apotek och receptfri handel (ARD), och du rapporterar till enhetschefen.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning (gissningsvis med naturvetenskaplig grund) samt antagligen några års arbetslivserfarenhet. Då gruppen verkar inom ett område som omfattar en blandning av medicin, informationsteknik och juridik kan din bakgrund vara inom något av dessa eller ett angränsande område. Du kanske idag arbetar som Compliance officer, MSL eller inom marknadsföring och kommunikation på ett läkemedelsföretag. Eller kanske har du regulatorisk bakgrund eller bakgrund inom kliniska prövningar och dessutom kunskap inom media och kommunikation.

Du behärskar engelska och svenska i såväl tal som skrift och du har en hög förmåga vad gäller text och muntlig presentation.

Personliga egenskaper
I denna roll arbetar du väldigt nära din gruppkollega, vilket kommer att passa dig utmärkt då du besitter en hög integritet och noggrannhet samt en osvikligt förmåga att sätta saker i perspektiv och sammanhang. Dessutom är du kommunikativt lagd och trivs när du får bolla tankar med andra, och din kombinerade ödmjukhet och nyfikenhet gör att du värdesätter andras infallsvinklar och synpunkter. Att rollen kräver att man utmanar varandra och kräver motiveringar till bedömningar passar dig perfekt, då du anser denna typ av interaktion vara ytterst utvecklande.

Du är lyhörd och öppen i din kommunikation, och du förstår vikten av fortlöpande utvecklingsarbete där du gärna interagerar med och påvisar ett stort intresse för din omvärld i arbetet. Din analytiska förmåga gör att du har lätt för att se helheten och övergripande sammanhang samt kan ringa in, sammanfatta och tydliggöra information för att på ett anpassat sätt förmedla detta till mottagaren. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ort: Uppsala

Sista ansökningsdag: 26 augusti

Vänligen observera att ansökan sker via Läkemedelsverkets hemsida: https://lakemedelsverket.se/ledigajobb

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Enhet: Apotek och receptfri detaljhandel

Diarienummer: 2.4.1-2018-058005

Läkemedelsverket tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

För information
I den här rekryteringen samarbetar Läkemedelsverket med Dfind Science & Engineering AB. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Davidsson, 070-544 82 38. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST som finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Om Läkemedelsverket
Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och verkar för att läkemedel och övriga produkter inom myndighetens ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Läkemedelsverket vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och har därför friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka på arbetstid. Myndigheten tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.