Tre Laboratorieingenjörer till Fresenius Kabi i Uppsala

Publicerad:
2019-03-18
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Läkemedel, bioteknik & medicinteknik
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201206804
Sista ansökningsdag:
2019-03-19
Kontakt:
Summer Lovlinger
Sökord: Quality control HPLC MS våtkemiska analyser QC laboratorieingenjör GMP

Vill du arbeta för ett globalt företag i marknadsledande position med produkter som räddar och skyddar liv världen över?

Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.

Fresenius Kabis anläggning i Uppsala är en av världens modernaste produktionsanläggningar för intravenösa näringslösningar med en högteknologisk produktionsprocess.

Dfind söker för Fresenius Kabis räkning tre stycken laboratorieingenjörer till QC- Chemical Lab, LVP-gruppen i Uppsala. Kemilaboratoriet ansvarar för att utföra kemisk kvalitetskontroll av slutprodukten samt deltar i ett antal utvecklingsprojekt. Laboratoriet är välutrustat och sysselsätter idag cirka 45 personer. De dominerande analysteknikerna på laboratoriet är kromatografi, spektroskopi, våtkemi och mikroskopi.

Som laboratorieingenjör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

- Självständigt utföra arbete efter metodbeskrivning och instruktioner eller försöksplan

- Sammanställa, kontrollera och rapporterar resultat

- Planerar eget arbete efter givna prioriteringar och tidsramar

- Delta i avvikelseutredningar

- Utföra arbetsuppgifterna enligt GMP

- Delta aktivt i förbättringsarbetet inom labbet

Kvalifikationer:
Du som söker har akademisk utbildning inom analytisk kemi, biokemi eller annan motsvarande utbildning.

Du har erfarenhet av GMP-styrd verksamhet från något av de ovanstående områden som gruppen ansvarar för. Du har vana att självständigt initiera och driva arbetsuppgifter. Många möten sker i grupp i nära samarbete med dina kollegor, vilket ställer krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, målmedveten och strukturerad. Det är även viktigt att du är självgående i ditt arbete, tar egna initiativ och påvisar gott omdöme. Tjänsten förutsätter att du ha en god förmåga att utrycka dig på engelska och svenska i tal och skrift. Goda kunskaper inom MS Excel och MS Word är meriterande.

Uppdragsgivare: Fresenius Kabi

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2019-03-19

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I den här rekryteringen samarbetar Fresenius Kabi med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 0733-15 48 38. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering senast 19 mars.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Fresenius Kabi är marknadsledande i Europa inom klinisk nutrition och infusionsterapi. Bolaget ingår i den tyska Freseniuskoncernen med över 200 000 anställda runt om i världen. I Sverige har Fresenius Kabi ca 900 anställda.

Ledningen för Global Operations Clinical Nutrition & Pharma finns i Uppsala, liksom marknadsbolaget. I Uppsala finns också en modern produktionsanläggning för intravenösa näringslösningar. I Brunna, Kungsängen, finns produktionsanläggningen för råvarutillverkning av bland annat äggfosfolipider. www.fresenius-kabi.se.

Rekryteringsprocessen
1. Ansvarig rekryterare gör ett första urval.

2. För dem som anses vara kvalificerad för tjänsten blir initialt kontaktad via telefon för en kortare telefonintervju.

3. Efter telefonintervjun finns möjlighet att i nästa steg bli intervjuad av ansvarig rekryterare på plats hos Dfind. Du kommer inför intervjumötet utföra ett personlighets- och problemlösningstest. Testen syftar till att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt ge kandidaterna en mer rättvis bedömning.

4. Efter ovanstående moment finns möjligheten att gå vidare till nästa intervjumöte på plats hos Fresenius Kabi.

Sökord: Quality control HPLC MS våtkemiska analyser