Två Konstruktörer i Sala

Publicerad:
2019-01-04
Ort:
Sala, Västmanlands län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201176438
Sista ansökningsdag:
2019-01-29
Kontakt:
Katarina Eken
Telefonnummer:
072 237 33 87
Metso erbjuder en arbetsplats där du som konstruktör får vara med i hela kedjan från offertstadium till leverans. En konstruktör hos Metso utgår från en standariserad design och anpassar till specifika behov hos kund. Här får du möjlighet att påverka konstruktionen i varje projekt. Bolaget finns på flera platser i världen och det finns goda möjligheter att utvecklas inom Metso tillexempel inom andra fokusområden eller att gå vidare som chef inom koncernen.

Arbetsbeskrivning
Du tillhör ett konstruktörsteam på tolv personer med lång erfarenhet av konstruktion. Teamet karaktäriseras av ett gediget kvalitetsfokus och värdesätter en god stämning. För att trivas i denna tjänst tycker du om att vara en del av ett projektteam där alla jobbar mot samma mål. Du trivs här om du kan driva dina projekt framåt med problemlösningsförmåga och samarbete. Som konstruktör trivs du med att du har ansvaret att driva konstruktionsarbetet framåt i varje enskilt projekt. Du kommer att jobba i flera projekt samtidigt och leverera konstruktioner i varje projekt. Du kommer konstruera till exempel olika typer av filtreringsmaskiner, förtjockare, flotationsapparater, magnet separatorer etc. samtliga maskiner avsedda för gruvindustrin. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Konstruera ritningar i Autodesk Inventor (3D CAD)
  • Konstruera ritningar i Autocad (2D CAD)
  • Vara delaktig och konstruktionsexpert i projektmöten och teknikmöten.
Kvalifikationer:
Du trivs på denna tjänst om du har lätt för att kommunicera med andra, är full av idéer och sätter gruppens mål framför dina egna. För tjänsten krävs att:

  • Du har en högskoleexamen, troligtvis en högskoleingenjör eller civilingenjör inom maskinteknik eller mekanik.
  • Du hanterar engelska och svenska flytande i både tal och skrift.
  • Körkort för personbil.
Det är meriterande och du har tidigare erfarenhet av att konstruera artiklar inom teknisk industri med fördel inom mineralbearbetningsområdet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av AutoCad 2D, Inventor 3D och Ansys. Har du dessutom jobbat som konstruktör ett par år är det en klar fördel.

Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Du har lätt för att samarbeta i projektteam och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Metso:
Som konstruktör kommer du få en inblick i vad som krävs av en maskinkonstruktion för en tuff och krävande miljö. Metso är en ledande leverantör av maskiner inom tung industri till exempel mineralbearbetning, olja, gas och pappersmassa. Läs mer på Metso hemsida. www.metso.com eller www.twitter.com/metsogroup

Sista ansökningsdag: 2019-01-29, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Passar du in på tjänsten, tveka inte och ansök redan idag!

För information: I denna rekrytering har Metso valt att samarbeta med Dfind Science & Engineering och rekryteringskonsult Katarina Eken, katarina.eken@dfind.se, 072 237 33 87.

Rekryteringsprocessen
Urval och telefonintervjuer görs de närmsta veckorna efter att ansökningarna har inkommit. Därefter bjuds de mest relevanta kandidaterna in till intervju. I våra rekryteringsprocesser genomgår även relevanta kandidater tester i form av personlighet och problemlösningstest. Innan beslut om anställning görs referenstagning.