Underhållsingenjör med teknikområdesansvar i Göteborg

Publicerad:
2018-07-29
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Maskin, mekanik & konstruktion
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201164498
Sista ansökningsdag:
2018-09-16
Kontakt:
Johanna Engblom
Har du en bred teknikkunskapsbas och vill utvecklas till specialist inom rörbunden energi och roterande utrustning? Swedegas söker nu en ingenjör med praktiskt kunnande och intresse till drift och anläggningsunderhåll.
Som Underhållsingenjör med teknikområdesansvar kommer du att arbeta med analys, planering och genomförande av underhåll och tillsyn av Swedegas anläggningar. Du kommer att ansvara för planering och utförande av särskilda aktiviteter såsom ingrepp i driftsatt utrustning och nybyggnationsprojekt. Vid större underhållsaktiviteter och projekt förväntas du verka som teknisk projektledare och du kommer att medverka i projektering, konstruktion och driftsättning i samband med om- och tillbyggnader av Swedegas anläggningar.

I denna roll behöver du bevaka den tekniska utvecklingen och leda förnyelse inom ditt område. Därför representerar du Swedegas i tekniska forum och nätverk samt deltar vid kontakt med berörda myndigheter. Tjänsten erbjuder mycket frihet under ansvar då stor del av arbetstiden planeras av medarbetaren själv.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med ingenjörsutbildning eller motsvarande inom mekanik, process eller kemiteknik, gärna kompletterad med utbildning inom ekonomi. Vi tror att du har minst tre års yrkeserfarenhet av drift och/eller anläggningsunderhåll, med fördel från branscher såsom olja/gas, petrokemi eller annan rörbunden energi. Det är viktigt att du har stort praktiskt kunnande och intresse tillsammans med en kreativ och teknisk problemlösande förmåga. För att vara framgångsrik i rollen bör du vara säkerhetsmedveten, ansvarstagande och självständig. Flytande svenska i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska är ett krav. Du måste också inneha B-körkort, gärna även BE-behörighet.

I den här rekryteringen samarbetar Swedegas med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Engblom 072-532 84 41. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering senast 9 september 2018. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Swedegas är ett infrastrukturföretag som investerar i smarta energisystem. Företaget äger och driver gasnätet som sträcker sig från Dragör till Stenungsund och transporterar gas till distributörer och direktanslutna kunder. Gasnätet försörjer 33 kommuner, industrier, kraftvärmeverk och tankställen med gas. Swedegas är en utvecklingsorienterad organisation som strävar efter att ligga i teknikens framkant och vara kompetenscentra när det gäller gastransmission.

Infrastrukturen är en viktig tillgång i omställningen till alltmer förnybar energi och Swedegas utvecklar ny infrastruktur för biogas, vätgas, flytande naturgas (LNG) och flytande biogas. Bland projekten finns byggandet av Göteborgs första fasta anläggning för flytande gas (LNG/LBG) för sjöfarten och som ska tas i drift i år.

Swedegas bildades 1976 och har en omsättning på 400 MSEK och ett 40-tal anställda. Bolaget har sitt säte i Göteborg och ägs av Enagas och Fluxys sedan 2015. www.swedegas.se